Σημαντική συνεργασία μεταξύ Hertz και Polestar

Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz σύναψε συνεργασία με την σουηδική φίρμα Polestar, για την αγορά 65.000 ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακούστε το άρθρο

Η νέα συνεργασία μεταξύ Hertz και Polestar είναι γεγονός. Σύμφωνα με αυτή, η εταιρεία ενοικίασης θα αγοράσει κοντά στα 65.000 ηλεκτρικά οχήματα από τη σουηδική φίρμα, εντός πέντε χρόνων.

Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων θεωρεί ότι οι πελάτες της επιθυμούν να οδηγήσουν κι άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πέραν της Tesla.

Στρατηγικής σημασίας η συμφωνία για την Polestar

Ζωτικής σημασίας για την Polestar, χαρακτηρίζει τη συμφωνία ο αντιπρόεδρος δεδομένων και ανάλυσης στην J.D. Power, Tyson Jominy. Καθώς συμβάλλει, όπως αναφέρει στη χρηματοδότηση της μελλοντικής ανάπτυξης προϊόντων και στη δημιουργία θετικής δημοσιότητας για την μάρκα.

To Polestar 5  σε νέα πλατφόρμα!

Επιπλέον, μέσω της συνεργασίας η Polestar θα γίνει γνωστή σε μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων με αγοραστική δύναμη. Τοποθετώντας δηλαδή τα αυτοκίνητα της σε στόλους ενοικίασης, η ομάδα αυτή θα μπορέσει να τεστάρει τα προϊόντα της. Χωρίς ωστόσο να προσελκύσει υποψήφιους αγοραστές στο δίκτυο λιανικής μάρκας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της AutoForecast, Sam Fiorani:

«Η καθιέρωση πωλήσεων σε εταιρείες ενοικιάσεων και χρονομίσθωσης δίνει στην Polestar μεγαλύτερη έκθεση σε πιθανούς αγοραστές λιανικής για τα οχήματά τους».

Polestar O2: Ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό roadster

Τέλος, τα αυτοκίνητα της Polestar του στόλου της Hertz θα είναι διαθέσιμα προς πώληση μέσω του δικτύου λιανικής της πρώτης.

Δεύτερη σημαντική συμφωνία για τη Hertz

Η συμφωνία με την Polestar είναι η δεύτερη σημαντική συμφωνία της Hertz, για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ή πρώτη ήταν με την Tesla τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η Hertz παρήγγειλε 100.000 μοντέλα της. Προφανώς, ως ένα πρώτο βήμα για τον εξηλεκτρισμό του στόλου της. Το πλάνο ηλεκτροκίνησης της Hertz περιλαμβάνει σχεδόν 500.000 αυτοκίνητα και φορτηγά σε όλο τον κόσμο.

Ο Έλον Μασκ είναι ο νέος μεγαλομέτοχος του Twitter

Την άνοιξη οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη

Η πρώτη παραγγελία της Hertz από τη σουηδική μάρκα θα είναι το τετράθυρο Polestar 2, με έτος κυκλοφορίας το 2020. Επιπλέον, τα σεντάν θα είναι διαθέσιμα για ενοικίαση και χρονομίσθωση στις αντιπροσωπίες της Hertz στην Ευρώπη αυτή την άνοιξη. Στη Βόρεια Αμερική και στην Αυστραλία θα είναι διαθέσιμα στα τέλη του 2022.

Volvo: To νέο ηλεκτρικό της SUV είναι στα σκαριά!

Τέλος, η νέα συμφωνία έδωσε ώθηση στις μετοχές της Hertz και της Gores Gugenheim Inc, της εταιρείας εξαγοράς ειδικού σκοπού που σχεδιάζει να συγχωνευτεί με την Polestar.

O CEO της εταιρείας ενοικίασης Stephen Scherr δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Polestar και ανυπομονούμε να εισαγάγουμε τα premium ηλεκτρικά προϊόντα της στον στόλο μας λιανικής και κοινής χρήσης. Η σημερινή συνεργασία με την Polestar βασίζεται περαιτέρω στη φιλοδοξία μας να γίνουμε κορυφαία εταιρία στο σύγχρονο οικοσύστημα κινητικότητας και να το κάνουμε ως μια περιβαλλοντικά προοδευτική εταιρεία».

abb_img