EuroNCAP: 5άστερο το Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV

Το Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα στις δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού EuroNCAP, αποσπώντας 5 αστέρια.

Ακούστε το άρθρο

Το Mazda MX-30 eSkyactiv REV έλαβε τη μέγιστη βαθμολογία 5 αστέρων από τoν ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό δοκιμών πρόσκρουσης, Euro NCAP. Μάλιστα, τα εξαιρετικά αποτελέσματα του ηλεκτρικού MX-30 eSkyactiv EV που πέρασε τις δοκιμές το 2020, ισχύουν επίσημα και για το νέο Plugin υβριδικό μοντέλο.

Και τα δύο εξηλεκτρισμένα MX-30 βαθμολογήθηκαν εντυπωσιακά και στις τέσσερις κατηγορίες δοκιμών του EuroNCAP. Επιπλέον, πέτυχαν μέγιστη βαθμολογία στις δοκιμές πλευρικής πρόσκρουσης και στην απόδοση των crash test με βάση παιδιά, 6 και 10 ετών. Φυσικά, αυτό ισχύει τόσο κατά την μετωπική όσο και κατά την πλευρική πρόσκρουση.

  • Ενήλικος επιβάτης: 91%   
  • Παιδικός επιβάτης: 87%     
  • Safety Assist: 73%             
  • Ευάλωτος χρήστης του δρόμου: 68%

EuroNCAP: 5άστερο το Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV

Παραδοσιακά ασφαλές το Mazda MX-30 στις δοκιμές πρόσκρουσης

Το MX-30 ήταν το πρώτο Mazda που πέτυχε συνολική βαθμολογία πέντε αστέρων στις αυστηρότερες αξιολογήσεις το 2020 στο EuroNCAP. Ειδικότερα, η βαθμολογία αυτή αφορούσε την προστασία των επιβατών, την προστασία μετά τη σύγκρουση και την προηγμένη τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού.

Test Drive || Mazda3 e-Skyactiv G 150: Υβριδικό made in Japan!

Αυτή η εξαιρετική απόδοση είναι αποτέλεσμα τριών βασικών παραγόντων. Αρχικά, η πιο πρόσφατη αρχιτεκτονική Skyactiv Vehicle Architecture διαθέτει ένα υψηλής ακαμψίας, απορροφητικό στις κρούσεις αλλά και ελαφρύ αμάξωμα.

Επιπλέον, ένα ευρύ φάσμα προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας iActivsense βοηθούν τους οδηγούς να εντοπίζουν πιθανούς κινδύνους και να μειώνουν την πιθανότητα ζημιάς ή τραυματισμού. Τέλος, τα υψηλά πρότυπα προστασίας του οχήματος για τους πεζούς, μετριάζουν τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης με ευάλωτους χρήστες του δρόμου.

Mazda MX-30 R-EV: Ο θρυλικός Wankel είναι εδώ!

EuroNCAP: 5άστερο το Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV

Ένα μοναδικό υβριδικό σύστημα που επαναφέρει τον κινητήρα Wankel

Το plugin υβριδικό της Mazda προσφέρει την ίδια οδηγική απόλαυση με το αμιγώς ηλεκτρικό MX-30. Με τη χρήση της μπαταρίας 17,8 kWh, το eSkyactiv REV έχει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 85 χιλιομέτρων. Ωστόσο, ο μοναδικής τεχνολογίας περιστροφικός κινητήρας Wankel της Mazda, με χωρητικότητα 0,83 λίτρα, επιτρέπει την οδήγηση για μεγαλύτερες αποστάσεις.

Χωρίς μηχανική σύνδεση μεταξύ του κινητήρα και των τροχών, η περιστροφική μονάδα λειτουργεί απλώς ως γεννήτρια. Έτσι, διασφαλίζει ότι το MX-30 eSkyactiv REV κινείται πάντα μέσω του ηλεκτροκινητήρα, προσφέροντας μια γνήσια εμπειρία οδήγησης ηλεκτρικού οχήματος.

Είναι αυτό το επόμενο Mazda MX-5;

Ο συνδυασμός μπαταρίας και του ρεζερβουάρ καυσίμου 50 λίτρων, δημιουργεί ένα ξεχωριστό υβριδικό σύστημα, με συνολική αυτονομία έως και 680 χιλιόμετρα. Παράλληλα, η απόδοση διοξειδίου του άνθρακα κατά WLTP, είναι μόλις 21 γρ./χλμ.

Με αυτόν τον τρόπο, το Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV, εξασφαλίζει κορυφαίες περιβαλλοντικές επιδόσεις στην κατηγορία. Τέλος, το Mazda MX-30 eSkyactiv REV θα είναι διαθέσιμο σε όλη την Ευρώπη, το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

abb_img