Είναι αυτό το επόμενο Mazda MX-5;

Ένα μυστηριώδες ψηφιακό πρωτότυπο αποκάλυψε η Mazda, το οποίο πιθανότατα αποτελεί τον προπομπό της πέμπτης γενιάς του MX-5.

Η Mazda ανακοίνωσε ότι επιταχύνει τα σχέδια για την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης τα επόμενα χρόνια. Προφανώς, αφορμή είναι οι αυστηρότεροι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων. Αυτή είναι μια ανακοίνωση που έχουν κάνει σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το δελτίο τύπου της ιαπωνικής εταιρείας για την ανακοίνωση αυτή, συνοδεύει ένα βίντεο με διάρκεια λίγο παραπάνω από μισή ώρα. Το τέλος του βίντεο, παρουσιάζει σε λίγες φάσεις, ένα μυστηριώδες σπορ κουπέ μοντέλο. Μάλιστα, για το μοντέλο αυτό, δεν έχει γίνει καμία απολύτως αναφορά από την πλευρά της Mazda.

Test Drive || Mazda MX-30: Ηλεκτρικό είναι και φαίνεται!

Είναι αυτό το επόμενο Mazda MX-5;

Mazda Vision Study Concept και όχι MX-5

Προς το παρόν, οι περισσότερες πηγές αναφέρουν το συγκεκριμένο ψηφιακό πρωτότυπο, ως Mazda Vision Study Concept. Επιπλέον, το εν λόγω πρωτότυπο κάνει την εμφάνισή του στο βίντεο, παράλληλα με την παρουσία κάποιων μοντέλων MX-5.

Είναι λογικό μετά από αυτό, οι περισσότεροι να μπαίνουν στον πειρασμό και να σκεφτούν ότι το λευκό κουπέ, «φωτογραφίζει» την επόμενη γενιά Miata.

Πιο συγκεκριμένα, το βίντεο απεικονίζει ένα σπορ κουπέ μοντέλο με σταθερή μεταλλική οροφή. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που συναντάμε και στη τέταρτη γενιά, αλλά και στο παλαιότερο ΝΒ, το οποίο ήταν διαθέσιμο στην Ιαπωνία.

Είναι αυτό το επόμενο Mazda MX-5;

Βέβαια, οι κάθετα ανοιγόμενες πόρτες, πιστεύουμε ότι αποτελούν αποκλειστικό χαρακτηριστικό του Mazda Vision Study Concept. Κατά μεγάλο ποσοστό, στο μελλοντικό μοντέλο παραγωγής θα συναντήσουμε συμβατικό άνοιγμα.

Τέλος, εντύπωση προκαλούν τα εμπρός στενά φωτιστικά σώματα, τα οποία δεν γνωρίζουμε αν είναι pop-up, αλλά προσδίδουν έντονο δυναμισμό. Στο κέντρο του εμπρός προφυλακτήρα, υπάρχει το φωτιζόμενο λογότυπο της ιαπωνικής φίρμας.

Το Mazda CX-60 προσφέρει την τέλεια εμπειρία οδήγησης

Είναι αυτό το επόμενο Mazda MX-5;
Photo Credit: roadandtrack.com

Σίγουρα εξηλεκτρισμένο το επόμενο Mazda MX-5

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις τις ιαπωνικής εταιρείας, το επόμενο MX-5 θα έχει εξηλεκτρισμένο χαρακτήρα. Πιθανότατα θα αποκτήσει ένα κινητήρα τεχνολογίας SkyActiv-X ο οποίος συνδυάζει ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V.

Στον αντίποδα, η Mazda έχει αποδείξει ότι θέλει να επαναφέρει στη ζωή τον περιστροφικό κινητήρα Wankel. Βέβαια, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα με το MX-30, ο Wankel θα αναλαμβάνει τη φόρτιση ενός καθαρά ηλεκτρικού συστήματος κίνησης.

Mazda: Η επιστροφή του Wankel είναι πλέον γεγονός

Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε και να κάνουμε όνειρα μέχρι να δούμε τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις της ιαπωνικής φίρμας για την επόμενη γενιά του θρυλικού σπορ μοντέλου.

Στο παρακάτω βίντεο της Mazda, μπορείτε να απολαύσετε και εσείς το πρωτότυπο Mazda Vision Study Concept, για πρώτη φορά στο 34:55:

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!