Τριπλή εξηλεκτρισμένη αντεπίθεση από τη Honda!

Η Honda ταράζει τα νερά του ανταγωνισμού, παρουσιάζοντας το πλάνο εκσυγχρονισμού της, το οποίο περιλαμβάνει 3 νέα εξηλεκτρισμένα SUV.

Ακούστε το άρθρο

Στις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης της Honda στη Γερμανία, η μάρκα παρουσίασε τα επόμενα βήματα που θα πραγματοποιήσει στην Ευρώπη. Σύμφωνα με αυτά, στόχος της εταιρείας είναι να επιτύχει ουδετερότητα εκπομπών διοξειδίου άνθρακα έως το 2050. Εκεί, ανώτεροι παράγοντες της Honda έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πλάνο εκσυγχρονισμού της φίρμας.

Ωστόσο, το πλάνο αυτό περιλαμβάνει και το λανσάρισμα 3 νέων SUV, με εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης, μέχρι το τέλος του 2023. Πιο συγκεκριμένα, την τριάδα νέων μοντέλων αποτελούν το αμιγώς ηλεκτρικό e:Ny1, καθώς και τα υβριδικά ZR-V και CR-V. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας πλήρως ηλεκτροκίνητης γκάμας, μετά την άφιξη του υβριδικού Civic.

Το Honda CR-V Hybrid Racer στα χέρια του Max Verstappen

Το e:Ny1 είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Honda

Στην εκδήλωση, η Honda αποκάλυψε το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό όχημά της μετά το Honda e, το οποίο ακούει στο όνομα e:Ny1. Το νέο μοντέλο της μάρκας έχει ως βασικό σκοπό να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για αμιγώς ηλεκτρικά SUV της κατηγορίας B. Επιπλέον, το Honda e:Ny1 διαθέτει μία φρέσκια, ξεχωριστή σχεδίαση, καθώς και την τελευταία λέξη της προηγμένης τεχνολογίας.

Μάλιστα, είναι κατασκευασμένο πάνω στη νεοσύστατη αρχιτεκτονική e:N Architecture F της Honda, μία πλατφόρμα με εμπρός κινητήρα. Η εν λόγω πλατφόρμα ενσωματώνει μία ενσωματωμένη μονάδα κίνησης ισχύος, έναν ηλεκτροκινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων. Επιπλέον, παράγει μέγιστη ισχύ 204 ίππων και 310 Nm ροπής, παρέχοντας ομαλή και άνετη επιτάχυνση και επιβράδυνση.

Κάτω από το δάπεδο, μία μπαταρία ιόντων λιθίου, υψηλής χωρητικότητας, παρέχει αυτονομία έως 412 χιλιόμετρα, Παράλληλα, προσφέρει δυνατότητα ταχείας φόρτισης DC, φτάνοντας από το 10% στο 80% σε μόλις 45 λεπτά.

Red Dot Design Awards: Η Honda θριάμβευσε με «4 στα 4»

Με υβριδικό σύστημα κίνησης «δανεισμένο» από το Civic

Στο αμέσως επόμενο σκαλοπάτι στην γκάμα της ιαπωνικής φίρμας θα βρεθεί το νέο Honda ZR-V. Εξωτερικά το μοντέλο, ενσωματώνει όλα τα νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά των μοντέλων της μάρκας, διαθέτοντας παράλληλα μήκος αμαξώματος 4,57 μέτρων.

Επιπλέον, ανήκει και αυτό στη νέα εποχή, καθώς είναι εξοπλισμένο με υβριδική τεχνολογία Honda e:HEV. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει ένα μηχανικό σύνολο βενζίνης 2,0 λίτρων, καθώς και 2 ηλεκτροκινητήρες. Μάλιστα, το σύνολο αυτό είναι το ίδιο που συναντάμε στο υβριδικό Civic, αποδίδοντας 184 ίππους και 315 Nm ροπής.

Honda Jazz e:HEV: Έρχεται ανανεωμένο και πιο ισχυρό

Το τρίτο μοντέλο αφορά την έκτη γενιά του CR-V, του δημοφιλούς SUV της ιαπωνικής μάρκας. Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση, η Honda έχει επιλέξει να το εξοπλίσει με 2 εξηλεκτρισμένες προτάσεις, ένα πλήρως υβριδικό e:HEV σύνολο και ένα Plug-in hybrid e:PHEV. Εκτός από τη νέα σχεδίαση, το ιαπωνικό μοντέλο έχει πλέον και μεγαλύτερες διαστάσεις, φτάνοντας σε μήκος τα 4,7 μέτρα.

Και στις 2 υβριδικές εκδόσεις, συναντάμε τον 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού 2,0 λίτρων. Στην έκδοση e:HEV, εντοπίζουμε επίσης το ίδιο υβριδικό σύστημα με το Civic. Ειδικότερα, διαθέσιμη είναι μία μπαταρία λιθίου και 2 ελαφριά ηλεκτρικά μοτέρ, που λειτουργούν παράλληλα με τον βενζινοκινητήρα. Από την άλλη πλευρά, το e:PHEV χρησιμοποιεί τους ίδιους ηλεκτροκινητήρες με το e:HEV, προσφέροντας υψηλή απόδοση. Επιπλέον, είναι ικανό να διανύσει 82 χιλιόμετρα, με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία και να φορτίσει πλήρως σε 2,5 ώρες.

abb_img