Το Honda CR-V Hybrid Racer στα χέρια του Max Verstappen

Δείτε τι μπορεί να κάνει το Honda CR-V Hybrid Racer μέσα στην πίστα, όταν πίσω από το τιμόνι του βρίσκεται ο Max Verstappen.

Ο εις διπλούν πρωταθλητής της Formula 1, Max Verstappen, βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του Honda CR-V Hybrid Racer. Προφανώς, μετά το μονοθέσιο της Red Bull Racing, το υβριδικό αγωνιστικό μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας είναι… παιχνιδάκι για τον Ολλανδό. Όμως, το συγκεκριμένο όχημα, διαθέτει τα πιο πρόσφατα συστήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, κάτω από το αμάξωμά του.

Ο σχεδιασμός του αγωνιστικού οχήματος έγινε από τους μηχανικούς της Honda Performance Development (HPD) στην Καλιφόρνια. Παράλληλα, με το project ασχολήθηκαν και οι σχεδιαστές του North America Auto Design Division της αμερικανικής Honda. Ωστόσο, η κατασκευή του έλαβε χώρα στο Honda Automotive Development Center στο Οχάιο, από την αγωνιστική ομάδα της Honda.

Red Dot Design Awards: Η Honda θριάμβευσε με «4 στα 4»

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Honda CR-V Hybrid Racer

Το CR-V Hybrid Racer διαθέτει το υβριδικό σύστημα κίνησης Honda V6 Indycar, των 2,2 λίτρων, το οποίο αποδίδει 800 ίππους. Πάνω σε αυτό, η εταιρεία έχει τοποθετήσει διπλή υπερτροφοδότηση και ένα 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων της Xtrac.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός κινητούεργαστήριου παραγωγής υβριδικής ενέργειας. Επιπλέον, το αγωνιστικό μοντέλο χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμο αγωνιστικό καύσιμο της Shell. Παράλληλα, αντί για μπαταρίες, διαθέτει υπερπυκνωτές της Skeleton, ενώ η μονάδα παραγωγής ισχύος έχει την υπογραφή της Empel.

O Έλον Μασκ προκαλεί την… Formula 1!

Το πλαίσιο του αγωνιστικού οχήματος είναι από ανθρακόνημα, ενώ πάνω από αυτό έχει τοποθετηθεί ένα σωληνωτό υποπλαίσιο. Εξωτερικά, το αμάξωμα είναι το ατσάλινο του συμβατικού CR-V ενώ από τη μέση και κάτω έχει γίνει εκτενής χρήση ανθρακονήματος.

Honda Jazz e:HEV: Έρχεται ανανεωμένο και πιο ισχυρό

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης, το εν λόγω όχημα απέκτησε το κωδικό όνομα «The Beast». Ειδικότερα, ο λόγος ήταν ότι η εμφάνισή του θύμιζε αγωνιστικά αυτοκίνητα της κατηγορίας GT ή αυτά του Group B. Ωστόσο, η τεχνολογία κάτω από το «δέρμα του τέρατος», είναι αυστηρά του 21ου αιώνα.

Στο παρακάτω video μπορείτε να απολαύσετε τον Max Verstappen στην πίστα, πίσω από το τιμόνι του Honda CR-V Hybrid Racer:

abb_img
spot_img