Lucid Air Performance vs Porsche Taycan Turbo S: Ηλεκτροσόκ επιτάχυνσης

Το carwow τοποθετεί σε ένα drag race, το Lucid Air Dream Edition Performance απέναντι στην Porsche Taycan Turbo S. Ποιο θα κερδίσει;

Ακούστε το άρθρο

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αποδείξει ότι προσφέρουν ακραίες επιταχύνσεις, ακόμη κι αν το νούμερο της ιπποδύναμης δεν είναι τόσο υψηλό. Προφανώς, σε αυτό, σημαντικό ρόλο «παίζει» η άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα ή των… ηλεκτροκινητήρων.

Ωστόσο, όταν μιλάμε για ισχυρά μοντέλα, με αριθμό αρκετών εκατοντάδων ίππων, τα πράγματα αλλάζουν κατά πολύ. Όπως για παράδειγμα αυτή η «κόντρα» των Lucid Air Dream Edition Performance και Porsche Taycan Turbo S, που πραγματοποίησε το carwow.

Tesla Model S Plaid vs Audi R8 V10: Ποιο νίκησε;

Το carwow μας έχει συνηθίσει σε «μάχες» εξωτικών αυτοκινήτων, με πανίσχυρους κινητήρες. Μάλιστα, εδώ και αρκετό καιρό, διοργανώνει drag races στα οποία αναμετρώνται μοντέλα με θερμικούς κινητήρες, έναντι ισχυρών ηλεκτρικών. Τώρα, αποφάσισε να κάνει ακόμα ένα ξεχωριστό video, με πρωταγωνιστές 2 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Και μάλιστα, μιλάμε για 2 premium παρουσίες που ξεχωρίζουν, αλλά για διαφορετικούς λόγους. Ωστόσο, ενδιαφέρον στην εν λόγω αναμέτρηση δημιουργεί το γεγονός της μεγάλης διαφοράς σε ισχύ υπέρ του μοντέλου της Lucid. Ποιο να είναι άραγε το αποτέλεσμα, όταν θα περάσουν τη γραμμή τερματισμού;

Hybrid vs Ηλεκτρικό: Δύο Mercedes-AMG… τσακώνονται!

Lucid Air Performance vs Porsche Taycan Turbo S: Ηλεκτροσόκ επιτάχυνσης

Lucid Air ή Porsche Taycan; Τι «λένε» τα νούμερα του κάθε μοντέλου;

Ξεκινώντας με το καλλίγραμμο και πολυτελές ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche, διαθέσιμοι είναι 2 ηλεκτροκινητήρες, δημιουργώντας «ηλεκτρική» τετρακίνηση. Τα 2 ηλεκτρικά μοτέρ αποδίδουν συνδυαστικά 761 ίππους και 1.050 Nm ροπής, καθιστώντας την Taycan δύσκολο αντίπαλο.

Όμως, όπως σε κάθε ηλεκτρικό μοντέλο, «εχθρό» στον τομέα των επιδόσεων αποτελεί το αυξημένο βάρος. Μάλιστα, στην περίπτωση της Porsche Taycan Turbo S, η ζυγαριά «αγγίζει» σχεδόν τους 2,3 τόνους.

Tesla vs Porsche: Μία «μάχη» 2.000 ίππων!

Lucid Air Performance vs Porsche Taycan Turbo S: Ηλεκτροσόκ επιτάχυνσης

Από την άλλη πλευρά, το Lucid Air Dream Edition Performance, είναι ένα sedan μοντέλο, χωρίς «αθλητική» εμφάνιση. Ωστόσο, κάποιος θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει ως ένα «λύκο με προβιά προβάτου». Και ο λόγος είναι ότι το σύστημα διπλού ηλεκτροκινητήρα αποδίδει τετραψήφιο αριθμό ιπποδύναμης.

Πιο συγκεκριμένα, το ηλεκτρικό αμερικάνικο μοντέλο αποδίδει 1.111 ίππους και 1.390 Nm ροπής. Μάλιστα, το βάρος του δεν διαφέρει πολύ από αυτό της Porsche, αφού είναι βαρύτερο κατά 100 κιλά, περίπου.

Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε την «κόντρα» των δύο ηλεκτρικών πανίσχυρων μοντέλων. Η διαφορά ισχύος του Lucid Air σε σχέση με αυτή της Porsche Taycan, θα κάνει άραγε και την ανάλογη διαφορά στο δρόμο; Το carwow έχει την απάντηση:

abb_img