Orca Performance: «Ηλεκτρίζοντας» τα κύματα!

Η Taiga Motors παρουσίασε το ηλεκτρικό τζετ σκι, Orca Performance, το οποίο είναι πιο προσιτό σε σχέση με τον προκάτοχο του.

Ακούστε το άρθρο

Το Orca Performance είναι το νέο ηλεκτρικό τζετ σκι της Taiga Motors, το οποίο απευθύνεται σε όσους λατρεύουν τις θαλάσσιες εξορμήσεις. To προηγούμενο ηλεκτρικό τζετ σκι της εταιρείας από τον Καναδά, είναι το Orca Carbon, το οποίο ωστόσο δεν διαφέρει και πολύ από το νέο μοντέλο.

Η μόνη διαφορά αφορά την τιμή του, καθώς το Performance είναι πιο προσιτό σε σχέση με το Carbon, ενώ ταυτόχρονα σχετικά με τις προδιαγραφές έχουν τις ίδιες. Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο τζετ σκι είναι αποτέλεσμα έρευνας και ανάπτυξης 6 ετών με τις διαφορές σε σχέση με το Carbon, να είναι ελάχιστες.

Ιδού ένα ηλεκτρικό καγιάκ σαν… ηλεκτρικό ποδήλατο!

Δύο σημαντικές διαφορές συγκριτικά με το Orca Carbon 

Ειδικότερα, το Performance διαθέτει κύτος από πολυεστέρα με ίνες γυαλιού. Χάρη σε αυτά τα υλικά, προσφέρει ήπια και ήσυχη οδήγηση συγκριτικά με το Carbon που είναι από ανθρακόνημα. Μάλιστα, αυτό συμβάλλει και στην χαμηλότερη τιμή του Performance.

Επιπλέον, άλλος ένας παράγοντας που επηρεάζει την τιμή του, έχει να κάνει με τη νέα στρατηγική της εταιρείας για την κατασκευή του σκάφους.

Το EJET 4x … φόρα από τη Σλοβενία!

Ο CEO και συνιδρυτής της Taiga Motors, Sam Bruneau, εξήγησε:

«Το Orca Performance αποτελεί μία πραγματική αλλαγή στο παιχνίδι. Αυτό το πρωτοποριακό μοντέλο αντιπροσωπεύει ένα άλμα προς τα εμπρός στον εξηλεκτρισμό της μαζικής αγοράς σκαφών. Μάλιστα, αναδεικνύει τη δέσμευσή μας να διευρύνουμε τα όρια και να παρέχουμε εξαιρετικές επιδόσεις σε ανταγωνιστικές τιμές.

Οι ομάδες σχεδιασμού και μηχανικών μας έχουν πιέσει τους εαυτούς τους, επιτρέποντάς μας να βελτιστοποιήσουμε τα σχέδια για παραγωγή μεγάλου όγκου χωρίς να διακυβεύονται οι χαρακτηριστικές γραμμές του χαρακτήρα του Orca, η ευέλικτη υδροδυναμική ή η συναρπαστική επιτάχυνση»

Pyxis Ocean: Το πλοίο με τα αιολικά ιστία έχει ήδη σαλπάρει!

Ποια είναι τελικά η τιμή του Orca Performance;

Ωστόσο, όπως προαναφέραμε, αυτό που διαφοροποιεί το νέο μοντέλο με τον προκάτοχό του είναι ουσιαστικά η τιμή απόκτησής του. Πιο συγκεκριμένα, η τιμή του Orca Performance ξεκινάει από τα 19.490 δολάρια. Όταν το Orca Carbon κοστίζει πάνω από 26.000 δολάρια.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η ίδια εταιρεία, το 2020, είχε δώσει υπόσχεση σχετικά με ενδεχόμενη μείωση της τιμής σε ένα επερχόμενο μοντέλο. Και να που κράτησε το λόγο της.

Το Cosco 700 TEU «ηλεκτρίζει» τις θαλάσσιες μεταφορές

Ο Bruneau, σχολίασε σχετικά:

«Το Orca Performance επαναπροσδιορίζει πραγματικά την εμπειρία της ιδιοκτησίας ενός προσωπικού σκάφους νερού. Περάστε ένα απόγευμα στο νερό με έως και 2 ώρες οδήγησης, φορτίστε, αποσυνδέστε και επαναλάβετε.

Το Orca Performance θα συνεχίσει να αποδίδει χρόνο με το χρόνο με ελάχιστη συντήρηση. Έτσι, οι χρήστες θα εστιάσουν σε αυτό που έχει σημασία. Δηλαδή, στην εξερεύνηση της φύσης με φίλους, οικογένεια και να διατηρούν τις υδάτινες οδούς για τις μελλοντικές γενιές».

abb_img