Το EJET 4x έρχεται με… φόρα από τη Σλοβενία!

Το EJET 4x είναι ένα ηλεκτρικό σκάφος αναψυχής, με 3 επιλογές λειτουργίας, το οποίο προσφέρει ευχάριστες και… βιώσιμες θαλάσσιες μεταφορές.

Η EJET, εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών σκαφών με έδρα τη Σλοβενία, έχει δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό τζετ, με ένα δυνατό σύστημα πρόωσης. Το σκάφος εν ονόματι EJET 4x, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να πραγματοποιεί σταθερή και ομαλή πλοήγηση σε όλες τις ταχύτητες.

Πιο συγκεκριμένα,  είναι μήκους 3,95 μέτρων και το μπροστινό τμήμα του είναι σε σχήμα V. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία ενισχύει την υδροδυναμική του, κάνοντας την πλοήγηση μοναδική.

Η SeaBubbles λανσάρει ένα νέο ηλεκτρικό θαλάσσιο ταξί στη Γαλλία

Ο CEO της εταιρείας, Ziga Jarc, σχολίασε για το EJET 4x:

«Όταν πρόκειται για ηλεκτρικό σκάφος, πολλοί άνθρωποι στρέφονται στην αυτοκινητοβιομηχανία για έμπνευση, αλλά γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι αυτή η προσέγγιση έχει περιορισμούς. Ένα σκάφος, όντας στο νερό, παρουσιάζει μία εντελώς διαφορετική πρόκληση.

Η πυκνότητα του νερού είναι 830 φορές μεγαλύτερη από αυτή του αέρα, που σημαίνει ότι είναι σαν να ανεβαίνεις συνεχώς σε ανηφόρα. Αυτό οδήγησε σε μία σειρά από προβλήματα που απαιτούσαν διαφορετική προσέγγιση και διερεύνηση αχαρτογράφητων επιλογών».

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διαδικασία της ανάπτυξης του ηλεκτρικού σκάφους, η εταιρεία επέλεξε διακεκριμένους συνεργάτες για το καλύτερο αποτέλεσμα. Μερικοί εξ αυτών, οι Alamarin Jet και Emrax, VOM Creations και Alpha Creation.

To Millikan Boats M9 κινείται αυστηρά με ηλιακή ενέργεια

Με 3 τρόπους πλοήγησης

Το EJET 4x διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα με ισχύ 60 kWh, και τελική ταχύτητα 35 κόμβων (65 χλμ./ώρα). Επιπλέον, διαθέτει 3 τρόπους πλοήγησης, οι οποίες διευκολύνουν ακόμη και τους όχι τόσο έμπειρους χειριστές. Ειδικότερα, οι τρόποι πλοήγησης είναι οι Eco, Normal και Power, τις οποίες ο χειριστής επιλέγει μέσω μίας οθόνης αφής 7 ιντσών.

Επίσης, το σύστημα διεύθυνσης είναι υδραυλικό, το οποίο σε συνδυασμό με τις ιδιότητες της γάστρας παρέχει εύκολους ελιγμούς σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Ακόμη, ένα σύστημα ενεργοποιητή λειτουργεί το σύστημα οπίσθιου κάδου για πιο υψηλές ταχύτητες.

Frauscher x Porsche 850 Fantom Air: Σκάφος α λα Macan!

Η μπαταρία του EJET 4x έχει… back up plan

Η μπαταρία του είναι ενεργειακής χωρητικότητας 159 kWh και προσφέρει αυτονομία 74 χιλιομέτρων σε χαμηλές ταχύτητες. Αυτή αποθηκεύει 46,2 kWh ηλεκτρικής ενέργειας και μπορεί να φορτίσει μέσω τυπικού φορτιστή 6 kW είτε μέσω μιας επιλογής γρήγορης φόρτισης 12 kW, που ολοκληρώνει τη διαδικασία σε 4 ώρες.

Όταν η μπαταρία του ηλεκτρικού τζετ πέφτει σε αρκετά χαμηλό επίπεδο, τότε το 4x μεταβαίνει αυτόματα στη λειτουργία Eco Battery. Τέλος, εκτός από το 4X, η εταιρεία «δουλεύει» και για το EJET 9X. Ένα ηλεκτρικό σκάφος 9 μέτρων με μεγαλύτερο κινητήρα (270 kW).

Editorial