Στο Grand Canyon θα βρείτε και… φορτιστές DC!

Η Electrify America άνοιξε σταθμό φόρτισης στο Grand Canyon Visitor's Center, στην Αριζόνα, για όσους το επισκέπτονται με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ακούστε το άρθρο

Όσοι από εσάς σχεδιάζετε να επισκεφτείτε το φημισμένο φαράγγι Grand Canyon στην Αριζόνα, με ηλεκτρικό αυτοκίνητο μην ανησυχείτε. Προφανώς, δεν θα μείνετε από… μπαταρία. Πλέον, στο κέντρο επισκεπτών Grand Canyon Visitor Center, υπάρχει ένας σταθμός φόρτισης με ταχυφορτιστές DC, τον οποίο και εγκατέστησε η Electrify America.

Ιδού οι πρώτοι ταχυφορτιστές της Mercedes-Benz!

Πιο συγκεκριμένα, ο διευθυντής της εταιρείας, Brandy Mathie, δήλωσε:

«Ο σταθμός στο Grand Canyon Visitor Center πραγματικά ενσαρκώνει την αποστολή της Electrify America να δημιουργήσει βολική και προσιτή φόρτιση υψηλής ταχύτητας για ηλεκτρικά οχήματα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ηλεκτρίσουμε το οδικό ταξίδι περιπέτειας».

Οι φορτιστές της itselectric… πληρώνουν καλά!

Στο βόρειο τμήμα τα ηλεκτρικά φορτίζουν ήδη

Ο σταθμός είναι πολύ κοντά στη νότια είσοδο του Εθνικού Πάρκου Grand Canyon, στο Tusayan της Αριζόνα. Βέβαια, να σημειώσουμε ότι στο εν λόγω Πάρκο υπάρχουν 3 τοποθεσίες που διαθέτουν φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι οποίοι όμως είναι Level 2. Ειδικότερα, οι τοποθεσίες αυτές είναι στο βόρειο τμήμα του Πάρκου στο Maswik Lodge, και Market Lodge και Yavapai Lodge East.

Γερμανία: Υποχρεωτικοί οι φορτιστές στα… βενζινάδικα!

To Desert View αποκτάει πλέον φορτιστές

Επιπλέον, στο Desert View που είναι στο νότιο τμήμα δεν υπήρχαν μέχρι πρότινος καθόλου φορτιστές. Ωστόσο, με τη βοήθεια της Electrify America πλέον υπάρχουν. Πιο συγκεκριμένα, στο Grand Canyon Visitor Center στη νότια είσοδο του εθνικού πάρκου υπάρχουν φορτιστές DC. Η αμερικάνικη εταιρεία εγκατέστησε 6 τέτοιους φορτιστές με ταχύτητες από 150 kW έως και 350 kW.

Φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο δάσος;

6 φορτιστές από το Grand Canyon μέχρι το… Λας Βέγκας

Τέλος, σύμφωνα με την Electrify America, ο σταθμός φόρτισης του Grand Canyon Visitor Center δημιούργησε κάτι σαν… διάδρομο γρήγορης φόρτισης μεταξύ του εθνικού πάρκου και του Λας Βέγκας.

Πιο αναλυτικά, υπάρχει ένας φορτιστής με 150 kW, 2 φορτιστές Willliams με ισχύ 150 kW και 2 με 350 kW. Τέλος, στο Flagstaff υπάρχουν ακόμη 2 φορτιστές με ισχύ 150 kW και ένας με 350 kW.

abb_img