O Δήμος Βύρωνα, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Κινητικότητα CIVINET και την ΜΣΜ consulting καταρτίζει το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Βύρωνα.
Στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ, η ομάδα έργου αναλαμβάνει μια έντονα συμμετοχική προσέγγιση, εμπλέκοντας ενεργά σε όλες τις φάσεις του έργου την τοπική κοινωνία. H εκδήλωση θα λάβει χώρα την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στις 18:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου
Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής θα ανοίξουν την εκδήλωση με ένα σύντομο χαιρετισμό, ενώ θα υπάρξουν και παρουσιάσεις της ομάδας συμβούλων του Δήμου. Επιπλέον, στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα υπάρξει ανοικτή συζήτηση διαβούλευσης, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συμβάλουν ενεργά στην εξέλιξη του ΣΒΑΚ.
Δήμος Κύθνου: Στην… «πρίζα» με 2 Nissan Leaf
Τι περιλαμβάνει το ΣΒΑΚ Βύρωνα
Πιο συγκεκριμένα, με την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του δήμου Βύρωνα, υπάρχει μεγάλη έμφαση στις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Φυσικά, η ηλεκτροκίνηση έχει την τιμητική της και καλείται να ενώσει τις διαφορετικές επιλογές μετακίνησης που προσφέρει η αγορά.
Πιο αναλυτικά, αυτό αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα ηλεκτρικά κοινόχρηστα ποδήλατα και πατίνια, η δημόσια συγκοινωνία και οι υποδομές φόρτισης αυτών των οχημάτων. Με αυτό τον τρόπο επιταχύνει την υιοθέτηση της στην καθημερινότητα των πόλεων.
Η Πετρούπολη αποκτά ποδηλατόδρομο!
Ειδικότερα, αναλύονται τα εξής:
- Τα βασικά στοιχεία της ηλεκτροκίνησης
- Οι τύποι ηλεκτρικών οχημάτων
- Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης
- Ανάλυση για τους τρόπους φόρτισης αυτών των οχημάτων
- Οι διεθνείς τάσεις στη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων
- Η εξέλιξη του παγκόσμιου στόλου plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων
- Η σύγκριση του στόλου ηλεκτρικών οχημάτων Ελλάδας και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών και η αντίστοιχη σύγκριση υποδομών φόρτισης
- Το Εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα
- Το θεσμικό πλαίσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την Ελλάδα
Δημόσια διαβούλευση για 9.000 δημόσιους φορτιστές
Τέλος, το ΣΒΑΚ αποτελεί ένα συλλογικό σχέδιο για τη βελτίωση των μετακινήσεων, αλλά και συνολικότερα της καθημερινής ζωής σε μια περιοχή. Μάλιστα, πολλοί δήμοι το έχουν ήδη υιοθετήσει και υλοποιήσει.
Περισσότερες πληροφορίες για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του δήμου Βύρωνα μπορείτε να βρείτε εδώ.