Test Ride Zero FX: Ανατρέπει τα δεδομένα

Δοκιμάζουμε την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Zero FX που μας εντυπωσιάζει με τα χαρακτηριστικά & την οδική συμπεριφορά της.

Ακούστε το άρθρο

Η Zero Motorcycles συνεχίζει να ηγείται της επανάστασης των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών με το νέο μοντέλο της, την Zero FX. Αυτή η μοτοσυκλέτα συνδυάζει τεχνολογία αιχμής με απόδοση και ευκολία χρήσης.

Test Ride Horwin EK3: Value for money

Αιχμηρός σχεδιασμός

Test Ride Zero FX: Ανατρέπει τα δεδομένα

Η Zero FX διαθέτει έναν μινιμαλιστικό μεν, αλλά εντυπωσιακό σχεδιασμό δε. Αυτός υπογραμμίζει την offroad κληρονομιά της εταιρείας. Με καθαρές γραμμές και εργονομική διάταξη, η Zero FX είναι σχεδιασμένη να προσφέρει άνεση και στυλ, είτε στην πόλη είτε στο χώμα. Επιπλέον οι λεπτομέρειες, όπως τα μαύρα ματ φινιρίσματα και οι αιχμηρές γωνίες, προσδίδουν έναν δυναμικό και μοντέρνο χαρακτήρα.

Ικανοποιεί η θέση οδήγησης

Test Ride Zero FX: Ανατρέπει τα δεδομένα

Η θέση οδήγησης της Zero FX είναι ιδανική για όλους τους αναβάτες, προσφέροντας άνεση και έλεγχο σε κάθε διαδρομή. Το ύψος της σέλας είναι στα 881 χιλιοστά, όντας άνετη ακόμα και σε μεγάλες διαδρομές. Για αυτό συμβάλλουν η εργονομική σχεδίαση της, όπως και του τιμονιού που συμβάλλουν στη μείωση της κόπωσης, καθιστώντας τη Zero FX ιδανική για καθημερινή χρήση, αλλά και περιπετειώδεις διαδρομές. Μάλιστα το πλαίσιο είναι ελαφρύ αλλά ανθεκτικό, από αλουμίνιο αεροπορικών προδιαγραφών και προσφέρει αντοχή και ευελιξία.

Test Ride || Ray 7.7: Απλά συναρπαστικό!

Κινητήρας και απόδοση

Η καρδιά της Zero FX είναι ο ισχυρός κινητήρας ZForce® 75-5. Με ισχύ 44 ίππων (33 kW) και ροπή 106 Nm, η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα προσφέρει εκρηκτική επιτάχυνση και άμεση απόκριση στο γκάζι. Επιπλέον η τελική ταχύτητα φτάνει τα 137 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία εντός πόλης αγγίζει τα 164 χιλιόμετρα. Μάλιστα ο κινητήρας λειτουργεί αθόρυβα και προσφέρει απρόσκοπτη δύναμη σε όλο το φάσμα των στροφών.

Εξαιρετική οδική συμπεριφορά

Test Ride Zero FX: Ανατρέπει τα δεδομένα

Η Zero FX είναι εξοπλισμένη με πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Showa, οι οποίες προσφέρουν εξαιρετική απορρόφηση κραδασμών και σταθερότητα σε κάθε τύπο διαδρομής. Το χαμηλό βάρος της μοτοσυκλέτας, μόλις 131 κιλά, σε συνδυασμό με την ευέλικτη γεωμετρία της, την καθιστούν ιδανική τόσο για αστική όσο και για offroad χρήση. Το σύστημα πέδησης, με δίσκους 240 χιλιοστών και ABS, εξασφαλίζει άριστη απόδοση φρεναρίσματος και απόλυτο έλεγχο σε όλες τις συνθήκες.

Η Zero FX διαθέτει δύο προγράμματα οδήγησης, Eco και Sport, τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν μέσω της εφαρμογής Zero Motorcycles. Αυτή η εφαρμογή παρέχει λεπτομερή στατιστικά στοιχεία για την απόδοση της μοτοσυκλέτας, όπως οι χρόνοι φόρτισης, η ταχύτητα και πολλά ακόμα. Επιπλέον, η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν τις παραμέτρους της μοτοσυκλέτας ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Όλα στο πλαίσιο της εξατομικευμένης εμπειρίας οδήγησης.

Test Ride || Horwin SK1: Πολυεργαλείο (Video)

Με τη φόρτιση και την αυτονομία τι παίζει;

Η Zero FX φορτίζει εύκολα μέσω μιας απλής οικιακής πρίζας 220V. Ο ενσωματωμένος φορτιστής των 650 Watt εξασφαλίζει ότι κάθε πρίζα μπορεί να λειτουργήσει ως σταθμός ανεφοδιασμού. Για ταχύτερους χρόνους φόρτισης, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ταχυφορτιστή, μειώνοντας τους χρόνους φόρτισης πάνω από 60%. Σε ότι αφορά την αυτονομία, η εντός πόλης αγγίζει τα 164 χλμ. Εσείς υπολογίστε να κινηθείτε σε μικτές συνθήκες με μια φόρτιση για 100 χλμ.

Συμπέρασμα

Test Ride Zero FX: Ανατρέπει τα δεδομένα

Η Zero FX είναι μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που προσφέρει απόδοση, τεχνολογία και ευκολία χρήσης σε ένα πακέτο. Iδανική επιλογή και μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση, είτε στην πόλη είτε στο χώμα. Αν αναζητάτε μια μοτοσυκλέτα που συνδυάζει την τεχνολογία αιχμής με την πρακτικότητα, τότε η Zero FX είναι η επιλογή για εσάς.

abb_img