ΑΑΔΕ: Η ταξινόμηση των οχημάτων γίνεται ψηφιακή

Η ΑΑΔΕ ορίζει ότι πλέον η ταξινόμηση οχημάτων θα γίνεται ψηφιακά, διευκολύνοντας τους πολίτες και τους επαγγελματίες εισαγωγείς.

Ακούστε το άρθρο

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κάνει πιο εύκολη τη ζωή χιλιάδων πολιτών, επαγγελματιών και εμπόρων οχημάτων, οι οποίοι θα λαμβάνουν ψηφιακά το ενιαίο πιστοποιητικό ταξινόμησης για τα εισαγόμενα οχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, οι εισαγωγείς, οι αντιπρόσωποι και οι εταιρείες διεκπεραίωσης έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Ταξινόμησης οχήματος, που φέρει μοναδικό αναγνωριστικό επαλήθευσης, σε οποιαδήποτε φάση της διαδικασίας. Η λήψη του πιστοποιητικού θα είναι εφικτή μέσω του gov.gr με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.

Επιπλέον, η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει στην πλατφόρμα ο ενδιαφερόμενος είναι η εξής: Περιουσία και Φορολογία/Οχήματα/Ταξινόμηση οχήματος.

myCAR: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα!

Τι ενισχύει η ψηφιακή ταξινόμηση των οχημάτων;

Η ΑΑΔΕ μαζί με τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών υλοποίησαν από κοινού τη νέα κυβερνητική δράση. Προφανώς, η νέα διαδικασία ταξινόμησης των οχημάτων διευκολύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον κόσμο, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία που είχε η παλαιότερη διαδικασία.

Ειδικότερα, νέα διαδικασία ψηφιακής ταξινόμησης των οχημάτων συμβάλλει στα εξής:

  • Ενισχύει τη διαφάνεια με συστημική ακολουθία ελέγχων
  • Ενισχύει τη διαλειτουργικότητα συστημάτων χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση και διαβαθμισμένη πρόσβαση όλων των εμπλεκομένων στα απαραίτητα στοιχεία
  • Ελέγχει αυτόματα τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς για ειδικές περιπτώσεις, όπως οχήματα πολυτέκνων ή ΑμεΑ
  • Καταργεί την προσκόμιση τεσσάρων δικαιολογητικών (πιστοποιητικό ταξινόμησης, πιστοποιητικό συμμόρφωσης, έγκριση τύπου οχήματος, τιμολόγια πώλησης)

Δίπλωμα οδήγησης: Από τέλη Ιουλίου στα κινητά μας!

Η ψηφιακή ταξινόμηση οχημάτων είναι… «φιλική» στο περιβάλλον

Οι παραπάνω ψηφιακές υπηρεσίες εκτός από το τέλος της ταλαιπωρίας, συμβάλλουν και στο καλό του περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, η νέα ψηφιακή διαδικασία «γλιτώνει» την εκτύπωση 800.000 εγγράφων, απαραίτητα για την ταξινόμηση οχημάτων. Να σημειώσουμε ότι μόνο το 2022 ταξινομήθηκαν περίπου 290.000 οχήματα.

Η εφαρμογή Appodixi «καρφώνει» και τα βενζινάδικα

Συνεργασία Υπουργείων για την ψηφιακή ταξινόμηση

Τέλος, η ψηφιακή ταξινόμηση οχημάτων εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών και στην προγραμματική συμφωνία μεταξύ των Υπουργείων: Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών & Μεταφορών, για τη διοικητική και ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών.

abb_img