Αέρας ανανέωσης για το Audi S3

Η Audi έδωσε αέρα ανανέωσης στο μοντέλο SE, το οποίο τώρα έχει μεγαλύτερη ιπποδύναμη, καθώς και διαφορετική σχεδίαση.

Ακούστε το άρθρο

Το ανανεωμένο Audi S3 έκανε πρεμιέρα και πλέον είναι ισχυρότερο, με φρέσκια εμφάνιση και νέες υπογραφές φωτών ημέρας. Το ανανεωμένο μοντέλο παρουσιάστηκε ένα μήνα μετά και την ανανέωση του Audi A3. Η σπορ έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη τόσο σε sedan όσο και σε sportback.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω μία από τις σημαντικές αλλαγές που φέρει το εν λόγω μοντέλο είναι η αύξηση της ιπποδύναμης του. Πιο συγκεκριμένα, φέρει αναβαθμισμένο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 λίτρων, που αποδίδει 333 ίππους και 420 Nm ροπής, δηλαδή 23 ίππους και 20 περισσότερα Nm ροπής από την προηγούμενη έκδοση.

Το νέο Audi S3 φρεσκάρεται στα σημεία

Με τεχνολογίες από το RS3

Επιπλέον, το Audi S3 δανείζεται κάποιες τεχνολογίες από το μοντέλο RS3, όπως τον διαχωριστή ροπής, προσφέροντας έτσι μια εμπειρία οδήγησης που συνδυάζει ισχύ και έλεγχο. Με τη νέα λειτουργία Dynamic Plus, το S3 μπορεί τώρα να μεταβάλλει πλήρως την κατανομή της ροπής μεταξύ των πίσω τροχών, προσφέροντας μια ουρανοκατέβατη εμπειρία οδήγησης.

Ωστόσο, οι βελτιώσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ισχύ. Ο κινητήρας 2.0 TFSI λειτουργεί τώρα στις 1.300 σ.α.λ., ενισχύοντας τις επιδόσεις και την απόκριση του αυτοκινήτου εκτός δρόμου. Επιπλέον, η βελτιωμένη μετάδοση επιτρέπει στο νέο S3 να επιτυγχάνει υψηλότερες στροφές για ακόμη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα ισχύος.

Ακόμη, το νέο μοντέλο διαθέτει 6 modes οδήγησης, με το Dynamic Plus να αναγκάζει τον διαχωριστή ροπής να στέλνει όσο το δυνατόν περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα και στον πίσω τροχό στο εξωτερικό μιας στροφής παρέχοντας στο αυτοκίνητο μια τάση για υπερστροφή.

Ανανεωμένο Audi A3 με νέο εσωτερικό και έκδοση S3

Με νέα LED φώτα ημέρας το Audi S3

Τέλος, όσον αφορά τον σχεδιασμό, το νέο S3 ακολουθεί τις τελευταίες τάσεις της εταιρείας, ενσωματώνοντας παραμετροποιήσιμα φώτα ημέρας LED και μια ποικιλία φρέσκων χρωμάτων. Επιπλέον, το εσωτερικό του αυτοκινήτου έχει υποστεί αναβάθμιση, με την προσθήκη φωτισμού περιβάλλοντος χώρου και νέων τεχνολογικών χαρακτηριστικών που βελτιώνουν την οδηγική εμπειρία.

Πηγή: Motor1

 

abb_img