Αυτά είναι τα τρία χρώματα που απαγορεύει η Ferrari!

Η Ferrari από την πρώτη μέρα της ίδρυσης της, διαθέτει τα μοντέλα της σε πολλά χρώματα εκτός από τρία συγκεκριμένα.

Αν μία μάρκα αυτοκινήτων είναι απόλυτα συνυφασμένη με ένα συγκεκριμένο χρώμα, αυτή είναι η Ferrari με το κόκκινο. Μάλιστα, τα περισσότερα μοντέλα της ιταλικής μάρκας είναι… κόκκινα. Για την ιστορία, τo Rosso Corsa, ήταν η απόχρωση που χρησιμοποίησε η μάρκα για τα μοντέλα της.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένα που είναι εξίσου αντιπροσωπευτικό και αυτό είναι το κίτρινο. Άλλωστε, το επέλεξε ο ίδιος ο Enzo Ferrari για το πρώτο έμβλημα της εταιρείας που ίδρυσε και που μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει.

Αποκάλυψη της Ferrari Purosangue στις 13 Σεπτεμβρίου!

Αυτά είναι τα τρία χρώματα που απαγορεύει η Ferrari!

Κυριαρχία του κόκκινου στα πρώτα χρόνια

Το Rosso Corsa εφαρμόστηκε πρώτη φορά το μακρινό 1947 στην αγωνιστική 125 S. Η τότε Ομοσπονδία Λεσχών Αυτοκινήτου είχε θεσπίσει ένα συγκεκριμένο χρώμα για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα κάθε χώρας. Προφανώς της Ιταλίας ήταν το κόκκινο, ενώ της Γερμανίας το ασημί-γκρι, της Γαλλίας το μπλε και της Βρετανίας το πράσινο.

Με το πέρασμα των ετών το κόκκινο στα μοντέλα της Ferrari άλλαξε δεκάδες αποχρώσεις, μερικές από τις οποίες ήταν οι εξής:

  • Scuderia
  • Roma
  • Bordeaux
  • Cherry
  • Monza
  • Mugello
  • Vivo

Στις αρχές της δεκαετίας το 1990, το 85% όλων των νέων Ferrari είχε κάποια από τις πολλές αποχρώσεις του κόκκινου. Είκοσι χρόνια μετά, το 2011, το ποσοστό αυτό έπεσε στο 45% και το 2015 στο 35%.

Τα τελευταία χρόνια διάφοροι πάμπλουτοι ιδιοκτήτες επιλέγουν κι άλλα χρώματα για να ξεχωρίσουν. Πιο συγκεκριμένα, επιλέγουν χρώματα όπως το ασημί, το γκρι, το μαύρο και το λευκό.

Με βάση αυτά άρχισαν να προκύπτουν και συλλεκτικά μοντέλα, όπως η σπάνια λευκή Enzo. Επιπλέον, το θέμα της εξατομίκευσης πήρε το πράσινο φως από τη Ferrari, με χιλιάδες χρωματικές επιλογές να είναι διαθέσιμες για τους υποψήφιους αγοραστές.

Η Ferrari κάνει το πρώτο της… αμιγώς ηλεκτρικό βήμα!

Αυτά είναι τα τρία χρώματα που απαγορεύει η Ferrari!

Η Ferrari όταν βλέπει ροζ γίνεται… ταύρος!

Υπάρχουν και τρία χρώματα με τα οποία η Ferrari αρνείται να λανσάρει τα μοντέλα της. Μάλιστα, επιβάλει κυρώσεις σε όποιον βάψει το αυτοκίνητό του σε αυτά τα χρώματα. Ποια είναι αυτά; Το ροζ και δύο αποχρώσεις αυτού, το Salmon και το Rose. Η Σκουντερία είναι αρκετά αυστηρή με αυτό το ζήτημα.

Φυσικά ο εκάστοτε αγοραστής μπορεί να βάψει τη Ferrari του σε όποιο χρώμα επιθυμεί αφού την αγοράσει. Ωστόσο, η εταιρεία δεν κρύβει την δυσαρέσκειά της και είναι πιθανό να τον αποκλείσει από μελλοντική αγορά ενός νέου μοντέλου.

Σύμφωνα με τη μάρκα από το Μαρανέλο, τα συγκεκριμένα τρία χρώματα δεν ταιριάζουν με τη γενικότερη φιλοσοφία της. Μάλιστα, η Ferrari έχει εκφράσει τη αντίρρησή της σε πολλούς αγοραστές οι οποίοι επιθυμούν τα εν λόγω χρώματα.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!