Η Ferrari κάνει το πρώτο της… αμιγώς ηλεκτρικό βήμα!

Η πρώτη ηλεκτρική Ferrari «αχνοφαίνεται» στο εγγύς μέλλον, με την φίρμα να διατηρεί παράλληλα αναλλοίωτο το DNA της.

Η Ferrari δηλώνει έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα και να λανσάρει στην αγορά το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο. Μέχρι τώρα η ιταλική μάρκα έχει κάνει τις πρώτες απόπειρες εξηλεκτρισμού με την κατασκευή της plug-in υβριδικής SF90 Stradale, καθώς και των 296 GTB και 296 GTS. Με αρκετούς φίλους της μάρκας να μην βλέπουν με «καλό» μάτι την υπόθεση ηλεκτροκίνηση.

Η Ferrari έχει πάρει φόρα για τον εξηλεκτρισμό της!

Η πρώτη ηλεκτρική Ferrari είναι πολύ κοντά

Πλέον, η εταιρεία έχει πάρει την απόφαση για την πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για την αυτοκινητοβιομηχανία, όπως έχει δηλώσει με κάθε επισημότητα ο επικεφαλής της, John Elkann.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ελάχιστα για το ποιο θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο. Αλλά είναι γνωστό ότι θα το δούμε ανάμεσά μας το 2025. Επιπλέον, σύμφωνα με δηλώσεις του ανθρώπων της εταιρείας, τα νέα ηλεκτρικά μοτέρ θα τα κατασκευάσει στα νέα κτίρια της στο Μαρανέλο, ενώ για την εξέλιξη της μπαταρίας θα επιλεχθούν 4 διαφορετικοί προμηθευτές.

Μία συλλεκτική LaFerrari Aperta προς πώληση!

Αναλλοίωτο το DNA της μάρκας

Προφανώς και η ηλεκτρική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η φίρμα, θα δυσαρεστήσει πολλούς φίλους της. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Elkan, το ηλεκτρικό μοντέλο θα «κουβαλήσει» την πολυετή τεχνογνωσία της Ferrari, άρα θα παραμείνει πιστή στο όραμά του Enzo Ferrari.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Η επιτυχία της Ferrari είναι άρρηκτα συνυφασμένη με το όραμα, το πάθος και την αποφασιστικότητα ενός άνδρα. Του Enzo Ferrari. Τοποθετούμε τις βάσεις για την οικοδόμηση του μέλλοντός μας».

Ιδού η νέα υβριδική Ferrari 296 GTS!

Ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2030

Η ιταλική φίρμα έχει επίσης γνωστοποιήσει ότι από το 2026 τα συμβατικά μοντέλα θα απαρτίζουν το 40% της γκάμας της, τα υβριδικά το 55%, ενώ τα αμιγώς ηλεκτρικά το 5%. Μέχρι το 2026 θα δούμε 15 νέα μοντέλα, ενώ ό βασικός στόχος μέχρι το 2030 είναι η ουδετερότητα άνθρακα.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!