Αυτή είναι η επιβλητική BMW XM Label Red των 748 ίππων!

Η BMW παρουσίασε την XM στην έκδοση Label Red, η οποία εκτός των άλλων, διαθέτει ένα πανίσχυρο υβριδικό σύστημα κίνησης 748 ίππων.

Η BMW XM Label Red είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες όσων έχουν πάθος για κορυφαίες επιδόσεις. Τόσο από στιλιστική όσο και από τεχνική άποψη, η BMW XM Label Red είναι μοναδική. Ειδικότερα, οι μυώδεις αναλογίες της συγκλίνουν με την εξωστρεφή εξωτερική της σχεδίαση. Το σύνολο ολοκληρώνουν κάποιες συγκεκριμένες σχεδιαστικές πινελιές, που υπογραμμίζουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της νέας BMW XM Label Red.

Πιο συγκεκριμένα, στο εξωτερικό τμήμα της, εντοπίζουμε κόκκινες λεπτομέρειες αλλά και νέας σχεδίασης ζάντες 21 ιντσών. Προφανώς, αυτά τα στοιχεία την κάνουν να ξεχωρίζει από τις… συμβατικές εκδόσεις της XM. Αντίστοιχες λεπτομέρειες υπάρχουν και στο πολυτελές σαλόνι του μοντέλου, υπενθυμίζοντας στον οδηγό ότι είναι ξεχωριστή. Βέβαια, όταν αυτός πατήσει… τέρμα το δεξί πεντάλ, τότε σίγουρα θα καταλάβει περί τίνος πρόκειται.

Test Drive || BMW i4 M50: Ηλεκτρική… αστραπή 544 ίππων!

Η BMW XM Label Red αποδίδει 748 ίππους και θηριώδη ροπή 1.000 Nm!

Κάτω από το αμάξωμα του πολυτελούς γερμανικού μοντέλου, «κρύβεται» ένα πανίσχυρο υβριδικό σύστημα κίνησης. Μάλιστα, η συγκεκριμένη XM αποτελεί το ισχυρότερο μοντέλο της γερμανικής φίρμας, για το οποίο έχει επιληφθεί το τμήμα M GmbH. Πιο συγκεκριμένα, βασικό τμήμα του συστήματος είναι ένας V8 κινητήρας βενζίνης 4,4 λίτρων με διπλή υπερτροφοδότηση. Αυτό το μηχανικό σύνολο αποδίδει 585 ίππους, σε σχέση με τους 489 ίππους της «απλής» XM, καθώς και 750 Nm ροπής.

Ωστόσο, στο εκρηκτικό αποτέλεσμα συμβάλλει και ένας αποδοτικός ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος είναι ενσωματωμένος στο σύστημα μετάδοσης. Μάλιστα, το εν λόγω ηλεκτρικό μοτέρ έχει ισχύ 197 ίππων και 280 Nm ροπής. Έτσι, η συνδυαστική απόδοση του plug-in υβριδικού συστήματος του μοντέλου φτάνει τους 748 ίππους και τα 1.000 Nm.

Test Drive || BMW X3 xDrive30e: Υβριδική πολυτέλεια

Επιπλέον, άξιο αναφοράς είναι το σύστημα pregearing που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την BMW. Ειδικότερα, αυτό αυξάνει τη ροπή που παράγει ο ηλεκτροκινητήρας με μία μέγιστη τιμή 450 Nm στην είσοδο του κιβωτίου ταχυτήτων του κινητήρα. Με αυτόν τον τρόπο, παρέχει ροπή που αναλογικά θα προσέφερε μία πολύ μεγαλύτερη και βαρύτερη ηλεκτρική μονάδα.

Σύμφωνα με την BMW, η XM Label Red θέλει μόλις 3,8 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα. Μάλιστα, η τελική της ταχύτητα έχει ηλεκτρονικό περιορισμό στα 250 χλμ./ώρα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει, κάνοντας χρήση του προαιρετικού πακέτου της μάρκας, M Drivers Package. Έτσι, το νούμερο αυξάνεται αισθητά, φτάνοντας την τελική ταχύτητα των 290 χλμ./ώρα.

Test Drive || BMW iX: To μέλλον της αυτοκίνησης είναι εδώ!

BMW XM Label Red: Με 748 ίππους και πληθωρικό χαρακτήρα

Έναρξη παραγωγής τον Αύγουστο του 2023 και σε περιορισμένη έκδοση

Η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2023, στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg των Η.Π.Α. Επιπλέον, τότε θα κάνει την εμφάνισή της και μία περιορισμένη έκδοση του κορυφαίου μοντέλου σε 500 αντίτυπα. Ωστόσο, αυτή θα είναι διαθέσιμη σε εξωτερική μεταλλική βαφή BMW Individual Frozen Carbon Black.

Η BMW XM Label Red πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Μάλιστα, η Κίνα είναι μία από τις πιο σημαντικές περιοχές πωλήσεων για την BMW XM Label Red, μαζί με τις Η.Π.Α. και τη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, υποκύψουν στην ιδιαίτερες αρετές της, μπορούν να την παραγγείλουν από τις 28 Απριλίου 2023.

Editorial