Αυτή είναι η λύση για τα έντομα στο παρμπρίζ!

Τα εκνευριστικά έντομα, τα οποία κολλάνε στο παρμπρίζ μετά από κάθε ταξίδι, μπορείς να τα ξεφορτωθείς με έναν εύκολο τρόπο.

Είναι αρκετά σύνηθες, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, έπειτα από ταξίδι σε εθνικό οδικό δίκτυο, να γεμίζει το παρμπρίζ με μυγάκια και κάθε λογής έντομα. Μάλιστα, όσο και να χρησιμοποιείτε το πλυστικό σύστημα, δεν φεύγουν ούτε στο ελάχιστο. Υπάρχει όμως ένας τρόπος, ο οποίος κοστίζει ελάχιστα και θα σας λύσει τα χέρια.

Έντομα στο παρμπρίζ, μία πονεμένη ιστορία

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Το ταξίδι με υψηλές ταχύτητες το καλοκαίρι, μπορεί να γίνει δύσκολο όταν ο οδηγός πρέπει να καθαρίσει το παρμπρίζ. Τα έντομα που έχουν κολλήσει στο παρμπρίζ είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, όσο και αν ο οδηγός χρησιμοποιεί το πλυστικό σύστημα. Βέβαια, αυτή η διαδικασία δεν προσφέρει καλύτερη ορατότητα στον οδηγό. Τουναντίον, κάποιες φορές κάνει την κατάσταση χειρότερη.

Πώς να επιλέξω κουκούλα αυτοκινήτου;

Βέβαια, τους θερινούς μήνες οι περισσότεροι οδηγοί κάνουν ένα σημαντικό λάθος. Βλέπετε τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες του χρόνου, φροντίζουν να έχουν γεμάτο το δοχείο του πλυστικού συστήματος. Και αυτό γιατί με τη βροχή και τα λασπόνερα, θέλουν να καθαρίζουν συχνά το παρμπρίζ.

Όμως, το καλοκαίρι οι περισσότεροι ξεχνάνε να γεμίσουν εκ νέου το δοχείο. Και όλοι το θυμούνται όταν θελήσουν να απομακρύνουν τα έντομα από το παρμπρίζ. Μάλιστα, όσο και αν θέλετε να γεμίσετε εκ νέου το δοχείο, σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσετε νερό βρύσης.

Γιατί τα φιμέ τζάμια είναι απαραίτητα;

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Ωστόσο, υπάρχει ένα κόλπο για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Αρκεί ένα μπουκάλι με ανθρακούχο νερό. Ναι, η γνωστή μας σόδα, μπορεί να απομακρύνει τα μυγάκια πολύ πιο εύκολα και γρήγορα από το νερό βρύσης. Συνδυαστικά βέβαια με ένα πανί μικροϊνών.

Λόγω του διοξειδίου του άνθρακα που ελευθερώνει η σόδα (δηλαδή το γνωστός και ως ανθρακικό), καθώς και χάρη στο βασικό pH της σόδας, το συγκεκριμένο αναψυκτικό λειτουργεί σαν «απορρυπαντικό». Έτσι, σε περίπτωση ανάγκης, απομακρύνει εύκολα και γρήγορα τους ρύπους στο παρμπρίζ, σε σχέση με το κανονικό νερό.

Επιπλέον, η σόδα είναι χρήσιμη και για το καθάρισμα των φωτιστικών σωμάτων και των προβολέων ομίχλης. Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βάλετε τη σόδα στο δοχείο του πλυστικού συστήματος.

abb_img
spot_img