Αυτό είναι το 24μετρο τρόλεϊ της Solaris που θα κάνει ντεμπούτο το 2023

Το Solaris Trollino 24 κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά με 16 οχήματα στους δρόμους της πρωτεύουσας της Σλοβακίας.

Η Solaris Bus & Coach, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τρόλεϊ στην Ευρώπη, έκλεισε την πρώτη συμφωνία για την παράδοση των πρώτων ηλεκτρικών τρόλεϊ που ονομάζεται «Trollino 24».

Το νούμερο «24» μόνο τυχαίο δεν είναι στην ονοματοδοσία του συγκεκριμένου μοντέλου καθώς αναφέρεται στο μήκος του, το οποίο είναι 24 μέτρα.

Έτσι, το 24μετρο τρόλεϊ της Solaris θα κάνει το ντεμπούτο του στην Μπρατισλάβα, την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, στα μέσα του 2023. Η παραγγελία είναι για 16 διπλά-αρθρωτά τρόλει.

Ο Διαχειριστής του Δημόσιου Μεταφορέα της σλοβάκικης πρωτεύουσας, Dopravný Podnik Bratislava, είναι ο εντολέας της παραγγελίας.

Προ της παραγγελίας έχει προηγηθεί μία περίοδος δοκιμαστικής κυκλοφορίας του 24μετρου τρόλεϊ στους δρόμους της Μπρατισλάβα τον Νοέμβριο του 2020.

Το «Trollino 24» είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε μήκος τρόλεϊ στον κόσμο που θα βγουν στην αγορά και σύντομα, για την ακρίβεια σε λιγότερο από δύο χρόνια, στους δρόμους της Μπρατισλάβα. Η αξία της σύμβασης ανέρχεται σε σχεδόν 17 εκατομμύρια ευρώ.

Στα μέσα του 2023 το Solaris Trollino θα κάνει το ντεμπούτο του στους δρόμους της Μπρατισλάβα

Solaris Trollino
Αφού κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό, η Solaris έλαβε μια παραγγελία για 16 τρόλεϊ από την Dopravný Podnik Bratislava. Η DPB είναι ο πρώτος πελάτης που επέλεξε να αγοράσει το μεγαλύτερο όχημα από την ευρύτερη γκάμα της Solaris.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η DPB δοκίμασε το τρόλεϊ μήκους 24 μέτρων σε συνθήκες αστικής κινητικότητας στην Μπρατισλάβα και μάλιστα σε όλες τις διαδρομές που θα πρέπει να ακολουθήσουν τα συγκεκριμένα τρόλεϊ, εκτελώντας δρομολόγια μέσα στην πόλη.

Λόγω της αύξησης του αριθμού των επιβατών από έτος σε έτος, αναπτύχθηκε η ανάγκη να αυξηθεί η χωρητικότητα των ΜΜΜ, προκειμένου να κατορθώσουν να εξυπηρετηθούν περισσότεροι επιβάτες. Ως εκ τούτου, το συγκεκριμένο ευρύχωρο τρόλεϊ έχει αποδειχθεί μια καλή λύση για τις μητροπόλεις που έχουν αυξημένη επιβατική κίνηση.

Το τρόλεϊ της Solaris κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2019, στην εμπορική έκθεση Busworld στις Βρυξέλλες. Διαθέτει δύο κινητήρες των 160 kW έκαστος αλλά και πρόσθετες μπαταρίες, τοποθετημένες στην οροφή του δεύτερου ορόφου.

Χάρη σε αυτές, το Solaris Trollino θα μπορεί επίσης να καλύπτει ορισμένες διαδρομές χωρίς εξωτερική παροχή ρεύματος. Με το πάτημα ενός κουμπιού, ο οδηγός θα μπορεί να μεταβεί από τη μία λειτουργία παροχής ενέργειας στην άλλη.

Τα χαρακτηριστικά του τρόλεϊ Solaris Trollino

Solaris Trollino

Τα τρόλεϊ Solaris Trollino χωρούν 160 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων 60 καθήμενων. Αυτό το καινοτόμο μοντέλο διαθέτει μάλιστα και μια σειρά από νέες ανέσεις, ενισχύοντας την ασφάλεια και την άνεση του ταξιδιού.

Ο κλιματισμός, το Wi-Fi, ο φωτισμός LED στο εσωτερικό και οι εύκολα προσβάσιμες θύρες USB είναι μερικές από αυτές τις ανέσεις.

To «momentum» της υποδομής για την ασύρματη φόρτιση των λεωφορείων

Επιπλέον, ένα σύστημα CCTV που αποτελείται από επτά εξωτερικές κάμερες και εννέα κάμερες που παρακολουθούν το εσωτερικό του οχήματος θα εγκατασταθεί τόσο για να βοηθήσει τον οδηγό, όσο και για να ενισχύσει την ασφάλεια των επιβατών.

Tο πρώτο παγκοσμίως πλήρως αυτόνομο τρένο παρουσιάστηκε στο Αμβούργο

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!