Το Solaris Urbino 18 hydrogen είναι πλέον γεγονός!

Το Urbino 18 hydrogen είναι το νέο αρθρωτό λεωφορείο της πολωνικής Solaris και προσφέρει αυτονομία 350 χιλιομέτρων.

Ακούστε το άρθρο

To Urbino 18 hydrogen είναι το νέο λεωφορείο υδρογόνου της Solaris. Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολωνική φίρμα λανσάρει λεωφορείο υδρογόνου. Το 2019 παρουσίασε το Urbino 12, το οποίο το βλέπουμε ήδη στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Σουηδία και την Πολωνία, όπου κυκλοφόρησαν τα πρώτα 100 αντίτυπα.

Αθήνα: 1.200 λεωφορεία «λένε όχι» στον κορωνοϊό!

Τα χαρακτηριστικά του Solaris Urbino 18 hydrogen

Το Sοlaris Urbinο 18 hydrοgen έχει μήκος 18 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια 140 επιβάτες. Ουσιαστικά, αποτελεί ένα αρθρωτό λεωφορείο μηδενικών ρύπων με μεικτό βάρος 29 τόνων. Το συγκεκριμένο λεωφορείο, λοιπόν, διαθέτει κυψέλες καυσίμου ισχύος 100 kW που μετατρέπουν το υδρογόνο σε ηλεκτρισμό με στόχο την κίνηση του λεωφορείο.

Τις δεξαμενές υδρογόνου συναντάμε στην οροφή του οχήματος και έχουν χωρητικότητα 51,2 κιλών. Επιπλέον, γεμίζουν μέσα σε 20 λεπτά. Στη βασική έκδοση το λεωφορείο διαθέτει τον ηλεκτρικό κινητήρα TSA TMF35-44-4 ισχύος 240 kW. Παράλληλα, το Urbino 18 hydrogen κυκλοφορεί με μπαταρίες χωρητικότητας 60 kWh. Τέλος, η αυτονομία του αγγίζει τα 350 χιλιόμετρα.

Η BYD κάνει «πράσινες» τις μεγαλουπόλεις

Ασφάλεια και άνεση

Το Solaris Urbino 18 hydrogen μεταφέρει έως 140 επιβάτες, εκ των οποίων ανάλογα με τη διαμόρφωση έως και οι 53 είναι καθήμενοι. Ακόμη, προσφέρει μέχρι και 20 καθίσματα στο τμήμα χαμηλού πατώματος. Οι επιβάτες, απολαμβάνουν σύστημα κλιματισμού με αντλία θερμότητας. Το συγκεκριμένο σύστημα λαμβάνει θερμότητα από το εξωτερικό και δημιουργεί τη σωστή θερμοκρασία του οχήματος.

Τέλος, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα επιλογής από μια σειρά συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού (ADAS). Ανάμεσα τους, μάλιστα, βλέπουμε το MirrorEye και το MobilEye Shield+.

abb_img