Αυτό είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο

Σύμφωνα με το Electrek, το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο κατασκευάζεται από την εταιρεία Changli. Η Changli κατασκευάζει τα συγκεκριμένα οχήματα στην Κίνα και χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον ως ταξί, κάνουν και πολλές πωλήσεις για προσωπική μεταφορά.

Αυτά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στους εργαζόμενους που ζουν σε αστικές περιοχές διότι αποφύγουν, όσο μπορούν, την κίνηση στους δρόμους.

Changli

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Electric Import Motors (EIM), η εταιρεία δηλαδή που εισάγει αυτά το μικρά και οικονομικά αυτοκίνητα, ξεκίνησε αρχικά αρκετά δειλά την συνεργασία της με την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Τα Changli κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στις ειδήσεις πριν από ένα χρόνο, όταν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία αποκάλυψαν την τιμή του που ήταν μόλις 900 αμερικανικά δολάρια.

Η τιμή, βέβαια, ίσχυε πριν προκληθούν τα τρέχοντα παγκόσμια προβλήματα με τις αποστολές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μετά την πρώτη παραγγελία της EIM ακολούθησε μια ακόμη παραγγελία μερικών, προσαρμοσμένων για την αγορά των ΗΠΑ, ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Είναι ενδεικτικό ότι χωρίς ίχνος μάρκετινγκ, αυτά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πωλήθηκαν σχεδόν αμέσως.

Η εξελιγμένη έκδοση που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ

Changli

Παρά την αυξημένη τιμή αποστολής στις ΗΠΑ, η EIM έχει πουλήσει μέχρι σήμερα πολλά από τα συγκεκριμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και συνεχίζει να δέχεται συνεχώς προ-κρατήσεις.

Τα χαρακτηριστικά που κάνουν τα συγκεκριμένα οχήματα τόσο διασκεδαστικά και μοναδικά είναι, φυσικά, το κόστος, αλλά και το μικρό τους μέγεθος.

Η πιο γλαφυρή σύγκριση για να αντιληφθούμε το μέγεθος τους είναι με ένα όχημα μεταφοράς που συνήθως χρησιμοποιείται σε ένα γήπεδο του γκολφ.

Επίσης το ηλεκτρικό αυτοκίνητο “Grunt” μπορεί να διανύσει περίπου 35 χιλιόμετρα με μια φόρτιση και να φτάσει περίπου τα 40 χλμ./ώρα.

Επομένως, αποτελεί μια καλή επιλογή για την πόλη και για μικρές διαδρομές, όπως είναι έως το παντοπωλείο ή το ταχυδρομείο ή την κάλυψη μικρών διαδρομών σε πολυσύχναστους δρόμους. Μπορεί μάλιστα να μεταφέρει δύο ενήλικες μπροστά και δύο παιδιά πίσω.

Διαβάστε επίσης: Το Microlino 2.0 αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις

Tο ηλεκτρικό φορτηγάκι της Changli

Υπάρχει επίσης και το φορτηγάκι “Pak Yak”, με μεγαλύτερο κινητήρα που του επιτρέπει να κινείται πιο γρήγορα και φυσικά να μεταφέρει περισσότερο όγκο φορτίου.

Changli
Changli Pak Yak

Διαθέτει εμβέλεια περίπου 65 χιλιομέτρων και τελική ταχύτητα 55 χλμ/ ώρα. Το συγκεκριμένο όχημα διαθέτει ακόμη περισσότερες δυνατότητες, όπως το να μπορεί να μεταφέρει πολλά αντικείμενα, ακόμη και μικρά έπιπλα. Το φορτηγό Pak Yak μπορεί να μεταφέρει δύο ενήλικες.

Ωστόσο, τα οχήματα Changli δεν έχουν αναγνωριστεί επίσημα για χρήση στους δρόμους των ΗΠΑ και δεν πληρούν τα απαιτούμενα Ομοσπονδιακά Πρότυπα Ασφάλειας Οχημάτων για την κατηγορία μηχανοκίνητων οχημάτων. Επομένως, δεν είναι νόμιμα για οδήγηση στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Διαβάστε επίσης: To πρώτο test drive του λιλιπούτειου Microlino 2.0

Το EIM ωστόσο στοχεύει να προσθέσει αξία στην εξίσωση εξασφαλίζοντας όλες τις απαραίτητες άδειες και διασφαλίζοντας την ασφαλή και σωστή παράδοση των αυτοκινήτων.

Δεδομένου ότι το EIM εισάγει πλέον μεγάλο αριθμό μονάδων στην αμερικάνικη αγορά, η εταιρεία θα πρέπει να διασφαλίσει τόσο ότι τα αυτοκίνητα θα μεταφερθούν έτσι ώστε να μη προκληθεί κάποια ζημιά, αλλά και το EIM οφείλει επίσης να επιθεωρήσει τα οχήματα πριν από την τελική αποστολή τους στις ΗΠΑ.

abb_img
spot_img