Αυτό είναι το πολυτελές αερόπλοιο που θα πραγματοποιεί ταξίδια στον Βόρειο Πόλο

Η αεροπορική βιομηχανία αποτελούσε το 2,5% των συνολικών εκπομπών CO2 το 2018 και μάλιστα οι εκπομπές ρύπων που προέρχονταν από την αεροπορία είχαν διπλασιαστεί από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Επομένως, η ανάγκη για μια πιο βιώσιμη εναέρια επιλογή ήταν επιτακτική.

Τα αερόπλοια, συνήθως, χρησιμοποιούνταν στη δεκαετία του 1920, αλλά η δημοτικότητα τους κατέρρευσε μετά την περιβόητη καταστροφή του Χίντενμπουργκ, όπου το γερμανικό επιβατικό αεροσκάφος LZ 129 Hindenburg πήρε φωτιά, η οποία ξεκίνησε έναν από ηλεκτρικό σπινθήρα με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη.

Τώρα, μια σουηδική αεροπορική εταιρεία, η OceanSky Cruises ανακοίνωσε ότι το 2024 θα ξεκινήσει ταξίδια στο Βόρειο Πόλο με πολυτελή αερόπλοια.

Αερόπλοια: Μια εξαιρετικά αποδοτική, αλλά και βιώσιμη λύση

New Luxury Airship

Η εταιρεία, που επικεντρώνεται στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στη αεροπορική βιομηχανία, αποκάλυψε ότι τα αερόπλοια θα τροφοδοτούνται με τεχνολογίαLighter-than-Air”, που σημαίνει ότι θα χρησιμοποιούν αέριο για να λειτουργούν.

Διαβάστε επίσης: Δημιουργία δικτύου για τα ιπτάμενα ταξί σε 65 πόλεις μεταξύ Λονδίνου και Λος Άντζελες

Τα αερόπλοια, όπως δηλώνει και η ίδια η λέξη, μοιάζουν να “πλέουν” στον αέρα, όπως ένα σκάφος στο νερό. Απαιτούν σημαντικά λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τα αεροπλάνα και μάλιστα σε ποσοστό έως και 80%, γεγονός που τα καθιστά μια εξαιρετικά αποδοτική, αλλά και βιώσιμη λύση για την αεροπορία.

Επιλέγοντας αερόπλοια έναντι των αεροπλάνων

Ενώ τα αεροπλάνα είναι πέντε φορές πιο γρήγορα, τα αερόπλοια μπορούν να πετάξουν την ίδια απόσταση σε χαμηλότερα υψόμετρα και με μικρότερη αντίσταση, λόγω του αργού τους ρυθμού. Έτσι, εξοικονομούν ενέργεια.

Ωστόσο, τα αερόπλοια έχουν, επίσης, μικρότερους κινητήρες σε σύγκριση με τα αεροπλάνα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν επίσης λιγότερη ιπποδύναμη.

Από την άλλη διαθέτουν περισσότερους κινητήρες, έτσι ώστε όταν εμφανίζεται ένα πρόβλημα στον κινητήρα, να μην αποτελεί τόσο μεγάλο ζήτημα.

OceanSky Cruises

Είναι γεγονός βέβαια ότι εκτός από το ότι πετούν αργά, τα αερόπλοια απογειώνονται και προσγειώνονται επίσης με αργές ταχύτητες, μειώνοντας δραστικά την πιθανότητα σύγκρουσης, αφού τα περισσότερα αεροπορικά ατυχήματα συμβαίνουν κατά την απογείωση ή την προσγείωση.

Επιπλέον, πέρα από τον αέρα, μπορούν επίσης να επιπλεύσουν στο νερό σε περίπτωση ατυχήματος.

Είναι κατασκευασμένα με ανθεκτικά δέρματα και στρώματα, τα οποία δεν είναι εύκολο να σκιστούν και χρειάζονται ελάχιστη ενέργεια και χρήματα σε σχέση με εκείνα που δαπανώνται για την κατασκευή αεροπλάνων.

Το ταξίδι στον Βόρειο Πόλο

OceanSky Cruises

Η OceanSky σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αυτά τα πλεονεκτήματα προς όφελός της και να φέρει επανάσταση στην αεροπορική βιομηχανία για ένα βιώσιμο μέλλον.

Η πρώτη πτήση του αερόπλοιου της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί προς τον Βόρειο Πόλο. Με την πτήση από το Σβάλμπαρντ, το ταξίδι θα διαρκέσει 38 ώρες μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό και το πλήρωμα θα περάσει έξι ώρες στο Βόρειο Πόλο.

Διαβάστε επίσης: Στον… αέρα τα ηλεκτρικά ιπτάμενα ταξί από το 2026

Η εταιρεία εξηγεί ότι το αερόπλοιο της είναι παρόμοιο με ένα πολυτελές γιοτ. Το ευρύχωρο αερόπλοιο θα διαθέτει οκτώ διπλές καμπίνες (10 τ.μ.) που θα είναι εξοπλισμένες με μεγάλα πανοραμικά παράθυρα, ιδιωτικό μπάνιο και ντουλάπα.

Με μεγάλα παράθυρα στο κάτω μέρος του αερόπλοιου που πετάει σε χαμηλά υψόμετρα, οι επιβάτες θα μπορούν να απολαύσουν τα καταπληκτικά τοπία καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

abb_img
spot_img