Αυτό είναι το πρώτο υδρογονοκίνητο όχημα μεταφορών και το «πήρε» η Miele

Με γεμάτα τα ρεζερβουάρ υδρογόνου, η αυτονομία του Vivaro-e HYDROGEN υπερβαίνει τα 400 χιλιόμετρα (WLTP1). Χρειάζονται μόνο τρία λεπτά για τον ανεφοδιασμό με υδρογόνο – περίπου όσος χρόνος απαιτείται για τον ανεφοδιασμό ενός συμβατικού οχήματος diesel ή βενζίνης.

Το πρώτο υδρογονοκίνητο όχημα μεταφορών από κατασκευαστή οχημάτων είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει και θα ενταχθεί στον στόλο του γερμανικού κατασκευαστή οικιακών συσκευών, Miele.

Το υδρογονοκίνητο όχημα είναι ένα Opel Vivaro-e HYDROGEN, όπως γνωστοποίησε ο Όμιλος Stellantis, στον οποίο ανήκει η Opel και θα παρέχει καθημερινά τις υπηρεσίες του στην περιοχή Rhine-Main της Γερμανίας.

Ο Uwe Hochgeschurtz, CEO της Opel και ο Marcus Lott, Επικεφαλής Εξέλιξης,  παρευρέθηκαν στην έναρξη παραγωγής στο Rüsselsheim.

Από αριστερά: Ο Uwe Hochgeschurtz, CEO της Opel και ο Marcus Lott, Επικεφαλής Εξέλιξης

CEO Opel: Με το νέο Opel Vivaro-e HYDROGEN ανοίγουμε το επόμενο κεφάλαιο

«Με το νέο Opel Vivaro-e HYDROGEN ανοίγουμε το επόμενο κεφάλαιο στην επέλαση βιώσιμης κινητικότητας της μάρκας μας. Η έξυπνη σχεδίαση συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος κίνησης κυψελών καυσίμου υδρογόνου με την ευελιξία και τις ικανότητες του δημοφιλέστερου ελαφρού επαγγελματικού μας οχήματος», δήλωσε ο Hochgeschurtz  στην έδρα της Opel στο Rüsselsheim.

Επικεφαλής Εξέλιξης Opel: Το Opel Vivaro-e HYDROGEN οδηγεί την κινητικότητα μηδενικών ρύπων στο μέλλον

Ο Επικεφαλής Εξέλιξης, Marcus Lott πρόσθεσε: «Το νέο Vivaro-e HYDROGEN ικανοποιεί άριστα τις απαιτήσεις των εταιρικών πελατών. Το υδρογονοκίνητο van είναι η ιδανική λύση για οδήγηση μεγάλων αποστάσεων με μηδενικούς ρύπους, καθώς και για τη μεταφορά μεγαλύτερων φορτίων χωρίς σπατάλη χρόνου για τη φόρτιση των μπαταριών.

Το Opel Vivaro-e HYDROGEN οδηγεί την κινητικότητα μηδενικών ρύπων στο μέλλον, κυρίως για επαγγελματική χρήση.»

 Η Opel περνά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης έως το 2028

Μεγάλη αυτονομία, μηδενικοί ρύποι, ταχύς ανεφοδιασμός τα πλεονεκτήματα του Opel Vivaro-e HYDROGEN

Το Vivaro-e HYDROGEN βασίζεται στο υπάρχον, αμιγώς ηλεκτρικό Opel Vivaro-e, που κατέκτησε τη διάκριση «2021 International Van of the Year».

Σύμφωνα με την εταιρεία, με γεμάτα τα ρεζερβουάρ υδρογόνου, η αυτονομία υπερβαίνει τα 400 χιλιόμετρα (WLTP1). Η κυψέλη καυσίμου 45 kW μπορεί να παράγει αρκετή ισχύ για συνεχή οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο.

Χρειάζονται μόνο τρία λεπτά για τον ανεφοδιασμό με υδρογόνο – περίπου όσος χρόνος απαιτείται για τον ανεφοδιασμό ενός συμβατικού οχήματος diesel ή βενζίνης.

Η μπαταρία ιόντων-λιθίου 10.5 kWh παρέχει δυναμική μέγιστη ισχύ όταν χρειάζεται, για παράδειγμα κατά την εκκίνηση και στη φάση της επιτάχυνσης.

Επειδή η μπαταρία καλύπτει τις ανάγκες ισχύος σε τέτοιες περιπτώσεις, η κυψέλη καυσίμου μπορεί να λειτουργεί σε βέλτιστες συνθήκες.

Η μπαταρία επιτρέπει, επίσης, ανατροφοδοτική πέδηση, ενώ η «plug-in» δυνατότητα προσφέρει την ευκαιρία επαναφόρτισης εξωτερικά, εάν χρειαστεί, π.χ. σε ένα σταθμό φόρτισης, για αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ.

Το Vivaro-e HYDROGEN περιλαμβάνει έναν τριφασικό ενσωματωμένο φορτιστή (11 kW) και καλώδιο φόρτισης mode 2 στο βασικό εξοπλισμό του.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να ψύξουν ή να θερμάνουν το όχημα κατά τη διάρκεια της φόρτισης μέσω «OpelConnect» και να προγραμματίσουν τους χρόνους φόρτισης με την εφαρμογή «myOpel».

Το νέο Vivaro-e HYDROGEN επωφελείται από την άνω των 20 ετών εμπειρία της Opel και της Stellantis στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Το μοντέλο κατασκευάζεται στη μονάδα «Opel Special Vehicles» (OSV) στο Rüsselsheim. Με το νέο Vivaro-e HYDROGEN, η Opel συνεχίζει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της.

Το Vivaro-e HYDROGEN έρχεται να συμπληρώσει τα αμιγώς ηλεκτρικά van Combo-e, Vivaro-e και Movano-e που ήδη είναι διαθέσιμα για παραγγελία.

 

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!