Η Opel περνά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης έως το 2028

Ακούστε το άρθρο

Η Opel θα διαθέτει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά της Ευρώπης έως το 2028, ενώ αναμένεται να λανσάρει σύντομα ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο εμπνευσμένο από το Opel Manta της δεκαετίας του 1970.

“Το Manta αποτελεί σταθμό για την ιστορία της μάρκας μας και εμπνέει για το μέλλον της. Θα βγάλουμε ένα νέο Manta σε παραγωγή έως τα μέσα της δεκαετίας. Αμιγώς ηλεκτρικό, φυσικά”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Michael Lohscheller.

Η Opel περνά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Michael Lohscheller Opel

 

Η προθεσμία που έχει ορίσει η Opel στο να γίνει μία μάρκα που θα διαθέτει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι δύο χρόνια νωρίτερα από την αντίστοιχη ημερομηνία που έχει ορίσει η αντίπαλη Ford, η οποία έχει υποσχεθεί να περάσει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης τη σειρά των επιβατικών της αυτοκινήτων στην Ευρώπη, έως το 2030.

Διαβάστε επίσης: Audi: Tα EV’s θα είναι το ίδιο επικερδή με τα θερμικά έως το 2024

Ήδη πριν από το 2028, η Opel θα διαθέτει αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δήλωσε ο Lohscheller κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Stellantis σχετικά με τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης, χωρίς να δώσει πληροφορίες για το εάν ο στόχος συμπεριλαμβάνει και τα υβριδικά αυτοκίνητα.

Electrification of Opel

Η Stellantis ανακοίνωσε τέσσερις νέες ηλεκτρικές πλατφόρμες για τις μάρκες της, οι οποίες θα κυμαίνονται από 500 χλμ έως 800 χλμ, οι οποίες ονομάζονται STLA Small, STLA Medium, STLA Large και STLA Frame.

Η Opel πιθανότατα θα χρησιμοποιεί το STLA Small που στοχεύει περισσότερο σε premium μάρκες. Το Large και το Frame απευθύνονται στις μάρκες της Stellantis στις ΗΠΑ.

Η Opel πωλεί επί του παρόντος εκδόσεις με μπαταρία του μικρού hatchback Corsa και του μικρού SUV Mokka, καθώς και πλήρεις ηλεκτρικές εκδόσεις του μεσαίου μεγέθους Vivaro και του φορτηγού Combo. Πωλεί επίσης plug-in υβριδικές εκδόσεις του Grandland compact SUV.

Οι πωλήσεις plug-in της Opel, συμπεριλαμβανομένων των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων και των υβριδικών plug-in, έφτασαν το 9% των συνολικών πωλήσεών της στην Ευρώπη τους πρώτους τέσσερις μήνες, σύμφωνα με στοιχεία του αναλυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας Matthias Schmidt.

Έναρξη των πωλήσεων στην αγορά της Κίνας

Ο Lohscheller είπε επίσης ότι η Opel θα ξεκινήσει πωλήσεις στην Κίνα. Δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ή τα μοντέλα που θα πουληθούν σε αυτή την αγορά, όπου τα γερμανικά αυτοκίνητα έχουν μεγάλη φήμη.

Διαβάστε επίσης: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κατακτήσουν τη μισή premium αγορά έως το 2030 εκτιμούν στην Audi

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και είμαστε σίγουροι ότι θα αναπτυχθούμε κερδοφόρα εκεί”, δήλωσε ο Lohscheller.

Η Opel έχει ήδη πωλήσεις που αγγίζουν περίπου τα 5.000 αυτοκίνητα ετησίως στην αγορά της Κίνας από τις αρχές της δεκαετίας, αλλά οι πωλήσεις αυτές είναι σχετικά περιορισμένες αν λάβει κανείς υπόψιν το γεγονός ότι τα αυτοκίνητά της που εισήχθησαν, υπόκεινται σε υψηλούς δασμούς.

abb_img