Αυτό το Tesla Model S έχει γράψει… εκατομμύρια χιλιόμετρα

Το Tesla Model S P85 ενός Γερμανού κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα χιλιόμετρα που έχει διανύσει, έχοντας αλλάξει 4 μπαταρίες και 13 μοτέρ.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντέχουν στον χρόνο αρκεί οι ιδιοκτήτες τους να τα προσέχουν και να τα φροντίζουν. Απόδειξη αυτού είναι ένα Tesla Model S, το οποίο έχει κάνει ρεκόρ διανυθέντων χιλιομέτρων, με τη σωστή συντήρηση από τον κάτοχό του.

Ο λόγος για τον Γερμανό Hansjorg Eberhard von Gemmingen, ο οποίος διατηρεί στην κατοχή του ένα Tesla Model S P85. Το εν λόγω ηλεκτρικό έχει κατακτήσει επάξια τον τίτλο του μοντέλου με τα περισσότερα χιλιόμετρα. Για την ακρίβεια, στο πέρασμα των χρόνων έχει διανύσει περισσότερα από 1,9 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Tesla Model 3: Ένα χρόνο και 14.000 χιλιόμετρα μετά!

Το Tesla Model S P85 είναι συνέχεια στο δρόμο

Φυσικά, για να φτάσει σε αυτά τα χιλιόμετρα, ο κ. von Gemmingen έπρεπε να του αλλάξει μπαταρία όχι 4 φορές και ηλεκτρικό κινητήρα όχι 1, όχι 2 αλλά 13 φορές. Όπως και να έχει, το ηλεκτρικό μοντέλο έχει διανύσει άπειρα χιλιόμετρα και συνεχίζει ακάθεκτο.

Ο von Gemmingen αγόρασε το Model S P85 το Μάρτιο του 2014 με μόλις 30.000 χιλιόμετρα. Ωστόσο, λόγω την εργασίας του, η οποία δεν είναι κοντά στην οικία του, πρέπει να διανύει σε καθημερινή βάση μεγάλες αποστάσεις. Μέσα μόλις 9 χρόνια που το κατέχει έχει διανύσει -όπως προείπαμε- 1,9 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Tesla Model S Plaid επιταχύνει για «πλάκα» στα 328 χλμ./ώρα!

Στόχος τα 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα

Παρά τις πολλές αλλαγές που έχει κάνει ο von Gemmingen στη μπαταρία και στον ηλεκτρικό κινητήρα, δεν σκοπεύει να παρατήσει Model S. Μάλιστα, στοχεύει να το διατηρήσει στην κατοχή του, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα με αυτό.

Επιπλέον, ο von Gemmingen φορτίζει τη μπαταρία του από το 15% έως το 70%. Έτσι, διατηρεί υποβάθμιση μόλις 8% μετά από 150.000 χιλιόμετρα, προσφέροντας αυτονομία 400 χιλιομέτρων. Να σημειώσουμε πως η 3η μπαταρία που άλλαξε ο Γερμανός ιδιοκτήτης διατήρησε την απόδοσή της μόλις 260 χιλιόμετρα πριν από αντικατάσταση.

Το Tesla Model S Plaid «σπάει» ξανά τα χρονόμετρα

Λάτρης των Tesla ο Γερμανός

Τέλος, ο Hansjorg Eberhard von Gemmingen φαίνεται πως λατρεύει τα μοντέλα Tesla, αλλά και τις μεγάλες διαδρομές. Πιο συγκεκριμένα, ο Γερμανός δεν έχει στην κατοχή του μόνο το Tesla Model S P85.

Κατέχει, επίσης, και ένα Tesla Roadster με περισσότερα από 735.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Δεν τα λες και λίγα, αλλά σίγουρα δεν είναι 1,9 εκατομμύρια χιλιόμετρα… ακόμη!

abb_img
spot_img