Το Tesla Model S Plaid «σπάει» ξανά τα χρονόμετρα

Αυτή τη φορά, το Tesla Model S Plaid, εξοπλισμένο με τα ανάλογα «όπλα», κάνει ρεκόρ χρόνου στο Nurburgring, καθώς και σε μία πίστα των ΗΠΑ.

Ένα από τα μοντέλα της Tesla που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στον ηλεκτρικό και μη ανταγωνισμό, είναι το Model S Plaid. Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για το premium μεγάλο sedan της αμερικάνικης φίρμας, το οποίο διαθέτει ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, με 3 ηλεκτροκινητήρες. Ωστόσο, αυτό που εντυπωσιάζει είναι τόσο η ισχύς του, όσο και οι εκρηκτικές επιδόσεις του, που «ζηλεύουν» αρκετές σπορ κατασκευές.

Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο αποδίδει 1.020 ίππους, μεταφέροντας την κίνηση αστραπιαία και στους 4 τροχούς. Σε ανάλογα υψηλά επίπεδα είναι και τα αποθέματα ροπής, η οποία φτάνει τα 1.420 Nm. Από πλευράς επιδόσεων, η μάρκα ανακοινώνει ένα επίσης αστραπιαίο νούμερο για την μέτρηση 0-100 χλμ./ώρα, το οποίο είναι μόλις 2,1 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, αυτό το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, αν συνδυάσουμε το υψηλό βάρος του οχήματος το οποίο «αγγίζει» τους 2,2 τόνους.

Tesla Model S Plaid: Έτοιμο να «σαρώσει» και τις πίστες!

Το Tesla Model S Plaid «σπάει» ξανά τα χρονόμετρα

Ωστόσο, πριν λίγο καιρό, η Tesla ανακοίνωσε ένα επιπλέον πακέτο για το μοντέλο, με την ονομασία Track Package. Ειδικότερα, αυτό ενισχύει τόσο το σύστημα πέδησης του οχήματος, όσο και την ήδη δυναμική συμπεριφορά του. Μάλιστα, το CarsElectric.gr είχε αναφέρει ότι η έκδοση αυτή είναι έτοιμη να «σαρώσει τις πίστες».

Επιταχύνοντας με ένα «γυμνό» Tesla Model 3

Και αυτό έγινε, μιας και η Tesla δεν έχασε ευκαιρία, τοποθετώντας το εν λόγω μοντέλο στην εμβληματική πίστα του Nurburgring. Εκεί, πραγματοποίησε ξανά παγκόσμιο ρεκόρ γύρου για ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής, με χρόνο 7:23.231.

Ένα βελτιωμένο Tesla Model S Plaid κατακτά και την πίστα της Καλιφόρνια

Τα ρεκόρ για το Tesla Model S Plaid συνεχίζουν και στις ΗΠΑ. Και πιο συγκεκριμένα στην πίστα Willow Springs Raceway στην Καλιφόρνια. Ωστόσο, για να καταφέρει αυτό το ρεκόρ, έγιναν αρκετές αλλαγές σε σημαντικούς τομείς. Μάλιστα, οι επεμβάσεις αυτές έχουν την υπογραφή της Unplugged Performance, μίας εταιρείας με εξειδίκευση στην βελτίωση των μοντέλων της Tesla.

Η Tesla ξαφνικά… αγάπησε τη διαφήμιση

Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο έχει λάβει εκτεταμένες αεροδυναμικές βελτιώσεις, με εμπρός και πίσω ευμεγέθεις αεροτομές, πλαϊνά μαρσπιέ και πίσω διαχύτη. Επιπλέον, ήταν εξοπλισμένο με ένα κιτ κεραμικών φρένων, κλωβό ασφαλείας, καθώς και με νέο σύστημα ανάρτησης και τροχών. Έτσι το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένας χρόνος των 1:13.515, κατακτώντας επίσης το ρεκόρ γύρου για την συγκεκριμένη πίστα.

Στα 2 παρακάτω video μπορείτε να απολαύσετε τον κάθε γύρο-ρεκόρ του Tesla Model S Plaid, αρχικά στο Nurburgring και έπειτα στη Willow Springs Raceway:

Editorial