Αυτόνομο ταξί συλλαμβάνεται και προκαλεί χάος!

Ένα αυτόνομο ταξί της Cruise προσπάθησαν να συλλάβουν αστυνομικοί στο Σαν Φρανσίσκο και μας χάρισαν τραγελαφικές εικόνες.

Ακούστε το άρθρο

Ένα βίντεο στο YouTube απεικονίζει τη «μάχη» της τοπικής αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο, για να ακινητοποιήσει και να… συλλάβει, ένα αυτόνομο ταξί της Cruise.

Το περιστατικό με το αυτόνομο ταξί

Στο βίντεο παρατηρούμε την προσπάθεια ενημέρωσης των αστυνομικών για την ανυπαρξία του οδηγού από τους περαστικούς. Ωστόσο, μόλις σταμάτησαν το αυτόνομο ταξί, αυτό ξεκίνησε ξανά για να παρκάρει κάπου ασφαλέστερα.

FedEx: Δοκιμές αυτόνομης παράδοσης με Drone

Παράλληλα, οι αστυνομικοί ακολουθήσαν κατά γράμμα το πρωτόκολλο εμπλοκής σε τέτοιες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, ένας αστυνομικός προσέγγισε το ταξί από τα δεξιά και τσέκαρε σχολαστικά την καμπίνα του οχήματος. Τότε, λοιπόν, κατάλαβε την έλλειψη ανθρώπινης παρουσίας. Στη συνέχεια όμως, προσπάθησε να ανοίξει τις πόρτες του.

Αυτόνομο ταξί προκαλεί…χάος!

Tesla: Δικαστικά μπλεξίματα λόγω Autopilot

Οι κάμερες θα ρίξουν φως στην αιτία της επιχείρησης

Παραμένει ακόμα άγνωστη η αιτία της συγκεκριμένης επιχείρησης των αστυνομικών. Επιπλέον, κανείς δεν γνωρίζει, εάν κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό του ταξί. Ωστόσο, οι κάμερες του οχήματος θα έχουν καταγράψει την πορεία του, αλλά και τυχόν παραβάσεις.

Η Tesla απέλυσε υπάλληλο λόγω… βίντεο στο YouTube!

Νέα πρωτόκολλα λόγω αυτόνομης οδήγησης

Από το βίντεο γίνεται αντιληπτή η ανάγκη για τη δημιουργία νέων πρωτοκόλλων για την εμπλοκή της αστυνομίας με αυτόνομα οχήματα σε ανάλογες περιπτώσεις. Όσο τα λογισμικά αυτόνομης οδήγησης μπαίνουν στην καθημερινότητα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη ύπαρξης ανάλογων κανονισμών.

abb_img