Η Tesla απέλυσε υπάλληλο λόγω… βίντεο στο YouTube!

Η Tesla προχώρησε στην απόλυση υπαλλήλου της, ο οποίος δημοσίευσε βίντεο στο YouTube από τις δοκιμές του λογισμικού Full Self Driving Beta.

Τον John Bernal απέλυσε η Tesla επειδή δημοσίευσε οπτικοακουστικό υλικό από τις δοκιμές του λογισμικού αυτόνομης οδήγησης Full Self Driving Beta. Συγκεκριμένα, ο Bernal κατείχε θέση χειριστή προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης.

Επιπλέον, ο Bernal ως κάτοχος ενός Model 3 Long Range και εργαζόμενος της εταιρείας απολάμβανε δωρεάν το FSD με αντάλλαγμα την συλλογή πληροφοριών για το όχημα από την Tesla. Το επίμαχο, λοιπόν, βίντεο παρουσίαζε αναλυτικό υλικό από τις δοκιμές του Bernal για το εν λόγω σύστημα.

Tesla: Ο Έλον Μασκ «τα έσπασε» στο Βερολίνο

Το Tesla Full Self Driving Beta

To Full Self Driving Beta της Tesla δεν αποτελεί ένα σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης. Το FSD, επί της ουσίας, είναι το σύνολο των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης επόμενης γενιάς.

Για να αποκτήσει, μάλιστα, το εν λόγω σύστημα ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου Tesla πρέπει να εγκαταστήσει πρώτα το «απλό» FSD με 12.000 δολάρια. Ακολούθως, με 199 δολάρια το μήνα μπορεί να χρησιμοποιεί την έκδοση Beta.

Tesla: Αυτό είναι το Plan 3 του Έλον Μασκ

Το κανάλι στο YouTube του John Bernal

Ο Bernal δημιούργησε ένα κανάλι στο YouTube, στο οποίο παρουσίαζε στιγμιότυπα από τις δοκιμές του με το FSD Beta. Το κανάλι, μάλιστα, το άνοιξε τον Φεβρουάριο του 2021 με την ονομασία «Al Addict» και έχει 60 βίντεο.

Επιπλέον, στα 10 από τα 60 βίντεο παρατηρούμε προβληματική λειτουργία του FSD Beta. H λανθασμένη, ωστόσο, λειτουργία του συστήματος θεωρείται επιτρεπτή, αφού το λογισμικό βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

Ακρίβυναν και τα Tesla στην Ελλάδα!

To επίμαχο βίντεο

Το επίμαχο βίντεο του Bernal, το οποίο προκάλεσε την απόλυση του, έδειχνε τη σύγκρουση του με πλαστικά κολωνάκια κατά τη χρήση του FSD Beta. Επιπλέον, κατά το βίντεο, αναγκάστηκε ο ίδιος να αναλάβει τον έλεγχο του αυτοκινήτου για την  αποφυγή περαιτέρω ζημιών ή σύγκρουσης με πεζούς.

Η αντίδραση της Tesla

Κατά τον Bernal η Tesla τον ενημέρωσε προφορικά πως παραβίασε την εσωτερική πολιτική της εταιρείας. Ουσιαστικά, αναφέρθηκε σε «σύγκρουση συμφερόντων». Ο Bernal από την άλλη πλευρά, δηλώνει πως δεν προχώρησε στην προβολή κάποιου προϊόντος, το οποίο δεν το έχει δημοσιοποιήσει η εταιρεία πρώτα.

Επιπλέον, κατά τις δηλώσεις του, η αμερικάνικη φίρμα δεν τον δεσμεύει εγγράφως για την παραγωγή υλικού με δικό του εξοπλισμό. Τέλος, δεν υπάρχει κάποια ρητή απαγόρευση άσκησης κριτικής στα προϊόντα της αμερικανικής φίρμας.

Tesla: Βανδάλισαν 11 ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα

Ποια είναι η εσωτερική λειτουργία της εταιρείας;

Η εργασιακή κουλτούρα της Tesla επιτρέπει την εσωτερική κριτική από τους υπαλλήλους, αλλά όχι τη δημόσια. Αυτό, λοιπόν, προκάλεσε την απόλυση του Bernal. Ακόμη, οι εργαζόμενοι της εταιρείας υπογράφουν δήλωση εμπιστευτικότητας κατά την πρόσληψη τους. Τέλος, αποδέχονται την επίλυση της όποιας διαφοράς τους με την εταιρεία χωρίς προσφυγή στα δικαστήρια.

abb_img
spot_img