Αλεξίσφαιρο VW Golf GTI αντέχει πυρά απο AK47

Η SVI Engineering είναι γνωστή για τα θωρακισμένα SUV της, αλλά τα VW Golf GTI και R, μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με αντίστοιχη θωράκιση.

Ακούστε το άρθρο

Η SVI Engineering, αποκάλυψε το SVI AK47 Golf 8 GTI και όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι ένα hot hatch της VW με θωράκιση. Το οποίο μπορεί να αντέξει τα πυρά από ένα AK47. Που σημαίνει ότι θα προστατεύει τους επιβάτες, από σφαίρες διαστάσεων έως 7,62 x 39 χλστ. Η εταιρεία έχει εφαρμόσει τα θωρακισμένα πακέτα της σε πολλά off-roaders και SUV , όπως το Land Cruiser.

Αλεξίσφαιρο VW Golf GTI αντέχει πυρά απο AK47

Aλλά στη Νότιo Αφρική, όπου κατασκευάζονται αυτά τα ογκώδη θωρακισμένα οχήματα, δεν είναι αυτά που προτιμούν η αστυνομία και οι ιδιωτικές ομάδες ασφαλείας. Τους αρέσουν τα Golf GTI και Golf R, για την ευκολία στο χειρισμό και την απότομη επιτάχυνση τους. Kαι η αναβάθμιση της εταιρείας SVI, προσφέρει καλή ισορροπία μεταξύ απόδοσης και προστασίας.

Αλεξίσφαιρο VW Golf GTI αντέχει πυρά απο AK47

VW Golf GTI: Προσαρμοσμένη πανοπλία

Η προστατευτική επένδυση της SVI, βαθμολογείται ως B4+, ενώ η εταιρεία αναβαθμίζει επίσης όλα τα παράθυρα με βαλλιστικό γυαλί. Το γυαλί έχει αξιολογηθεί για να σταματήσει τέσσερις βολές από ένα AK47, απο μια απόσταση προσβολής έως και 3 μέτρων. Όπως θα περίμενε κανείς για προστασία, τα παράθυρα δεν ανοίγουν πλέον. Εξαίρεση αποτελεί το παράθυρο του οδηγού, το οποίο μπορεί να χαμηλώσει περίπου μέχρι την μέση.

Αλεξίσφαιρο VW Golf GTI αντέχει πυρά απο AK47

Υπάρχει επίσης μια έξτρα θωράκιση – προστασία στο πίσω μέρος, που αναιρεί την ανάγκη θωράκισης της πόρτας του χώρου αποσκευών. Ενώ μια κάμερα οπισθοπορείας με συνεχή τροφοδοσία, παρέχει μια εικόνα προς τα πίσω για τον οδηγό.

Δεδομένου ότι τα εξωτερικά μέρη του GTI και του Golf R είναι σχεδόν πανομοιότυπα, η ίδια θωρακισμένη χαλύβδινη επένδυση 3,5 χλστ, μπορεί να εφαρμοστεί και στα πάνελ και των δύο αυτοκινήτων. Θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί σύνθετα υλικά για εξοικονόμηση βάρους, αλλά ο χάλυβας είναι πολύ πιο αξιόπιστος.

Αλεξίσφαιρο VW Golf GTI αντέχει πυρά απο AK47

Επιπλέον βάρος

Τα φτερά ενσωματώνουν επίσης κάποια θωράκιση, για να προστατεύουν το σύστημα μετάδοσης κίνησης. Και να επιτρέπουν στον οδηγό να συνεχίσει να χειρίζεται το όχημα για όσο το δυνατόν περισσότερο. Επιτρέποντας ενδεχομένως μια διαφυγή από επίθεση, ή ενέδρα. Το μόνο μειονέκτημα σε όλα αυτά, είναι ότι η θωράκιση προσθέτει επιπλέον βάρος 340 κιλά στο GTI.

Αλεξίσφαιρο VW Golf GTI αντέχει πυρά απο AK47

Για την αντιμετώπιση αυτής της επιπλέον μάζας, τα ελατήρια της μπροστινής και της πίσω ανάρτησης αναβαθμίζονται, αν και η εταιρεία δεν αναφέρει με ποιόν τρόπο το κάνει. Τι κοστίζει λοιπόν όλο αυτό; Κάτι λιγότερο από 35.000 $. Αυτό δεν περιλαμβάνει φόρους και το κόστος του ίδιου του GTI, το οποίο ξεκινά από περίπου 32.000 $ στις ΗΠΑ για το μοντέλο του 2024. Τέλος, ο χρόνος παράδοσης στον πελάτη του θωρακισμένου Golf, είναι 3 μήνες.

abb_img