Αλλάζουν τα δεδομένα στις πωλήσεις αυτοκινήτων

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων επηρεάζονται από τις νέες υπηρεσίες κινητικότητας, οι οποίες θα αυξήσουν τις πωλήσεις κοινόχρηστων οχημάτων.

Αν και οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων θα σημειώσουν αύξηση, οι αναλυτές προβλέπουν μείωση του ρυθμού ανάπτυξης των πωλήσεων έως το 2030. Πιο συγκεκριμένα, ο ρυθμός ανάπτυξης των πωλήσεων θα πέσει από το 3,6% στο 2% μέχρι το 2030.

Την εν λόγω πτώση προκαλούν μακροοικονομικοί παράγοντες, καθώς και η άνοδος των υπηρεσιών κινητικότητας. Τέλος, στις συγκεκριμένες υπηρεσίες ανήκει και η κοινή χρήση αυτοκινήτου.

Αύξηση των πωλήσεων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Τι επηρεάζει τις πωλήσεις αυτοκινήτων;

Σύμφωνα με τη Mckinsey, στις πυκνοκατοικημένες περιοχές με μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων υπάρχει γόνιμο έδαφος για νέες υπηρεσίες κινητικότητας. Μάλιστα, τέτοιες περιοχές συναντάμε τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Βόρεια Αμερική.

Επιπλέον, οι συγκεκριμένες υπηρεσίες μπορεί να προκαλέσουν μείωση στις πωλήσεις των αυτοκινήτων. Ωστόσο, αυτή τη μείωση την αντισταθμίζουν οι αυξημένες πωλήσεις των κοινόχρηστων αυτοκινήτων. Ουσιαστικά, η αντικατάσταση των κοινόχρηστων αυτοκινήτων είναι συχνότερη, λόγω της μεγαλύτερης χρήσης και της σχετικής φθοράς.

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Πρόβλεψη για πτώση στην Ευρώπη

Αλλάζει ο τρόπος χρήσης των αυτοκινήτων

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα τους ως οχήματα γενικής χρήσης. Τα χρησιμοποιούν για τη μετακίνηση τους στη δουλειά, για την πραγματοποίηση ταξιδιών ή για την επαφή τους με την περιπέτεια.

Ωστόσο, οι προτιμήσεις αλλάζουν και ίσως κάποιοι στραφούν σε περισσότερο ευέλικτες επιλογές. Παράλληλα, ορισμένες πρακτικές υποδηλώνουν τη μείωση της σημασίας της ιδιοκτησίας ιδιωτικού αυτοκινήτου.

Μάλιστα, στις ΗΠΑ το ποσοστό των νέων, οι οποίοι κατέχουν άδεια οδήγησης, έπεσε στο 71% το 2013 από το 76% το 2000. Επιπλέον, σημειώθηκε αύξηση 30% των μελών σε car sharing υπηρεσίες στη Βόρεια Αμερική και τη Γερμανία τα τελευταία 5 χρόνια.

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Θεαματική αύξηση τον Αύγουστο!

Παράλληλα, είναι λογικό οι νέες συνήθειες των καταναλωτών να οδηγούν σε νέες υπηρεσίες και εξειδικευμένα οχήματα. Μάλιστα, οι διαφορετικές λύσεις κινητικότητας θα υποδείξουν το νέο τρόπο πωλήσεων. Το 2030, 1 στις 10 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων θα αφορά κοινόχρηστο όχημα. Παράλληλα, αυτό θα συμβάλλει στη μείωση των πωλήσεων οχημάτων ιδιωτικής χρήσης.

Ουσιαστικά, το 30% των αποστάσεων ενός οδηγού, θα το καλύπτουν οι υπηρεσίες κοινής κινητικότητας. Επομένως, έως το 2050, 1 στα 3 αυτοκίνητα θα είναι δυνητικά κοινόχρηστο όχημα.

abb_img
spot_img