Αυξημένες οι πωλήσεις των υβριδικών αυτοκινήτων!

Το Νοέμβριο του 2022 οι πωλήσεις των υβριδικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες αυτοκινήτων παρουσίασαν μείωση.

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων δημοσίευσε τα στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων του Νοεμβρίου 2022 στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, αύξηση παρουσίασαν οι πωλήσεις υβριδικών αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα.

Μάλιστα, το ελληνικό κοινό έδειξε την προτίμηση του σε αυτή την κατηγορία με στόχο την εκμετάλλευση των προνομίων, τα οποία προσφέρει. Τέλος, η αύξηση των πωλήσεων της συγκεκριμένης κατηγορίας συμβαδίζει με τις αυξημένες πωλήσεις των νέων αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια του Νοέμβριου του 2022.

Αύξηση στις πωλήσεις των νέων αυτοκινήτων τον Νοέμβριο!

Άνοδος στις πωλήσεις των υβριδικών αυτοκινήτων.

Οι πωλήσεις των υβριδικών αυτοκινήτων κατέγραψαν αύξηση το Νοέμβριο του 2022 και το μερίδιο τους στην αγορά έφτασε το 32,4%. Συγκεκριμένα, η κατηγορία γνώρισε αύξηση 6,6% στο μερίδιο της, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΑΑ. Το μερίδιο της κατηγορίας το Νοέμβριο του 2021 ήταν 25,8%.

Ουσιαστικά, όλο και περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν υβριδικά αυτοκίνητα, λόγω των προνομίων που τους προσφέρουν. Μάλιστα, οι κάτοχοι υβριδικών αυτοκινήτων απολαμβάνουν μηδενικά ή ελάχιστα τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη κίνηση στο κέντρο των πόλεων. Ακόμη, με αυτό το τρόπο προστατεύουν το περιβάλλον, καθώς οι ρύποι είναι λιγότεροι.

Πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων μέσα στο 2022!

Μείωση για τις υπόλοιπες κατηγορίες

Αύξηση του μεριδίου τους στην αγορά για τον Νοέμβριο κατέγραψαν μόνο τα υβριδικά αυτοκίνητα. Όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες σημείωσαν μείωση. Ακόμη, και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχασαν έδαφος (-2,5%) το Νοέμβριο του 2022, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Αντίστοιχη μείωση κατέγραψαν και τα αυτοκίνητα diesel και βενζίνης, καθώς και αυτά τα οποία χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και υγραέριο.

Μικρή άνοδος στις πωλήσεις diesel!

Ποια κατηγορία επιλέγουν οι καταναλωτές;

Το ελληνικό κοινό το Νοέμβριο του 2022 παρέμεινε σταθερό στις προτιμήσεις του σχετικά με τις κατηγορίες των αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, επέλεξε την κατηγορία B, της οποίας το μερίδιο έφτασε το 50,1%. Στη δεύτερη και τη τρίτη θέση συναντάμε την κατηγορία C (31,9%) και την κατηγορία A (8,8%). Από αυτά τα αυτοκίνητα, τα μισά σχεδόν ήταν SUV.

Editorial