Το Alpine Alpenglow δείχνει το μέλλον!

Το Alpine Alpenglow είναι το πρωτότυπο ηλεκτρικό hypercar της γαλλικής εταιρείας, το οποίο θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες.

H Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού είναι προ των πυλών και η Alpine αποκαλύπτει μέσω teaser φωτογραφίας το νέο ηλεκτρικό Alpenglow Concept. Η γαλλική μάρκα κάνει στροφή στον ηλεκτρισμό και τη βιωσιμότητα και παρουσιάζει επίσημα το ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar, στις 13 Οκτωβρίου.

Η ονομασία Alpenglow, παραπέμπει στο φυσικό φαινόμενο, κατά το οποίο μια οριζόντια κοκκινωπή λάμψη κάνει την εμφάνισή της απέναντι από τον ήλιο, λίγο πριν την ανατολή και μετά τη δύση του.

Η επιλογή του ονόματος δεν είναι διόλου τυχαία. Το teaser της εταιρείας δείχνει ξεκάθαρα μία κόκκινη μπάρα φωτός στο μπροστινό μέρος του οχήματος, η οποία θυμίζει το εν λόγω φαινόμενο.

Αποκάλυψη για τη νέα Alpine A110 R

Το ηλεκτρικό Alpine Alpenglow ως πρότυπο για το μέλλον

Το Alpenglow έχει διπλή σημασία για την γαλλική μάρκα. Από τη μία, την βάζει για τα καλά στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης. Από την άλλη, εισάγει έναν νέο σχεδιαστικό κώδικα στο δυναμικό της. Αυτόν θα τον υιοθετήσουν όλα τα μελλοντικά μοντέλα της Alpine. Όπως ακριβώς και η ανασχεδιασμένη A110.

Το βασικότερο συστατικό του νέου σχεδιαστικού πλάνου, αφορά την αεροδυναμική. Βάσει αυτού, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι ένα όχημα για πίστα, όπως δείχνει η απόσταση από το έδαφος, αλλά και το πλάτος του. Πιθανόν, οι πόρτες του να είναι canopy ή gullwing, ενώ μία αεροτομή υπάρχει στο πίσω μέρος.

Προ των πυλών η ηλεκτρική Alpine A110!

Τρία ηλεκτρικά μέχρι το 2025

Τα ηλεκτρικά σχέδια της Alpine, προφανώς, δεν σταματούν εκεί. Η φίρμα έχει ήδη ανακοινώσει τρία αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα τα οποία θα κάνουν την εμφάνισή τους από το 2025. Ανάμεσά τους μία έκδοση επιδόσεων του Renault 5, ένα ηλεκτρικό crossover με την ονομασία GT-X Over. Το τελευταίο θα είναι ένα sportscar, το οποίο η μάρκα εξελίσσει μαζί με την Lotus.

Τέλος, όπως ήδη αναφέραμε η Alpine, θα αποκαλύψει το ηλεκτρικό hypercar διαδικτυακά στις 13 Οκτωβρίου. Η επίσημη παρουσίασή του θα λάβει χώρα στην Έκθεση του Παρισιού στις 17 Οκτωβρίου.

Editorial