Προ των πυλών η ηλεκτρική Alpine A110!

Η νέα Alpine A110 θα είναι αμιγώς ηλεκτρική και θα βασίζεται σε μία πλατφόρμα, η οποία θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Lotus.

Η νέα γενιά της Alpine A110 θα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Επιπλέον, η πλατφόρμα του νέου μοντέλου  σε συνεργασία με τη Lotus. Η ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου συμβαδίζει με τον στόχο της Alpine να είναι μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα μέχρι το 2024.

Ακόμη, η εταιρεία, σύμφωνα με τον CEO του Renault Group, θα κυκλοφορήσει μέσα στα επόμενα χρόνια ένα ηλεκτρικό crossover και ένα ηλεκτρικό hatchback.

Το επετειακό Renault 5 Diamant!

Έτσι θα είναι η ανανεωμένη Alpine A110

Η τρίτη γενιά της διθέσιας Alpine A110 θα φέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το οποίο θα αναπτύξει η Alpine σε συνεργασία με τη Lotus. Μάλιστα, το σασί της θα έχει κοινά χαρακτηριστικά με τη Lotus Type 135.

Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2026 και θα συμπληρώσει την τριπλέτα των νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Alpine. Ουσιαστικά, η ηλεκτρική A110 θα ανταγωνιστεί τα σπορ αυτοκίνητα της Porsche και της Toyota.

Renault και Alpine «ηλέκτρισαν» το Goodwood!

Τα αλλά δύο ηλεκτρικά της Alpine

Μέχρι να δούμε τη νέα γενιά της Alpine A110 θα κυκλοφορήσει ένα ηλεκτρικό hatchback από την γαλλική φίρμα. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία θα στηρίξει την κατασκευή του στο Renault 5. Ακόμη, θα δούμε ένα ηλεκτρικό crossover GT μοντέλο, το οποίο θα ανταγωνιστεί τα Audi e-tron GT και την Porsche Taycan.

Η νέα Alpine A4810 κινείται με υδρογόνο!

Ο CEO της Alpine, Laurent Rossi, δήλωσε τα εξής:

«Η νέα A110 διατηρεί τα πλεονεκτήματα της δυναμικής και της ευελιξίας του πλαισίου χρησιμοποιώντας αλουμίνιο αντί για χάλυβα. Φιλοδοξία μας είναι η διατήρηση των χαρακτηριστικών και το DNA της A110. Επιπλέον, επιθυμούμε τη διαφοροποίηση από άλλα μοντέλα, ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Με την Lotus έχουμε κοινό στόχο, την κατασκευή ελαφρών και ευέλικτων σπορ αυτοκινήτων. Αντιμετωπίζουμε, δηλαδή, τις κοινές προκλήσεις του βάρους και του εξηλεκτρισμού. Θα δούμε αν θα προχωρήσουμε σε συνεργασία αλλά προφανώς έχουμε τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ευκαιρίες».

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!