Ανακάλυψε την πόλη παρέα με το iGo Metro CX

Το iGo Metro CX, το νέο ηλεκτρικό ποδήλατο από τον Καναδά, είναι ιδανικό για… βιώσιμες μετακινήσεις μέσα στην πόλη.

Το Metro CX είναι η νέα προσθήκη της εταιρείας iGo. Απευθύνεται κυρίως σε όσους αναζητούν ένα προσιτό και βιώσιμο τρόπο μετακίνησης εντός πόλης. Η καναδική εταιρεία με έδρα το Μόντρεαλ, είναι από τις μεγαλύτερες στα ποδήλατα, είτε για αστική μετακίνηση, είτε για ποδηλασία στο βουνό.

Το νέο δημιούργημα της είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο, το οποίο ξεχωρίζει για την απλότητα στη σχεδίασή του. Πιο συγκεκριμένα, μοιάζει πιο πολύ με το παραδοσιακό ποδήλατο που όλοι αγαπήσαμε, ωστόσο διαθέτει και ηλεκτρικό κινητήρα.

Alpen Basecamp: Τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν τον «φύλακα» τους

Κλασική σχεδίαση και σταθερό στο δρόμο

Το iGo Metro CX διαθέτει μπροστά ένα πιρούνι ανάρτησης, για τις ανώμαλες επιφάνειες στους δρόμους της πόλης. Επίσης, τόσο στο μπροστά όσο και στο πίσω μέρος έχει φτερά. Ακόμη, πίσω υπάρχει μία ενσωματωμένη σχάρα για να βάλει ο αναβάτης τα προσωπικά του αντικείμενα.

Ακόμη, έχει ένα τιμόνι χαμηλής οδήγησης με ergo λαβές. Μία οθόνη LCD με οπίσθιο φωτισμό δείχνει την κατάσταση της μπαταρίας, την ταχύτητα, την απόσταση και την επιλογή επιπέδου υποβοήθησης. Τέλος, διαθέτει ενσωματωμένο φωτισμό LED μπροστά και πίσω.

Το Magicycle Deer είναι έτοιμο να πάρει τα βουνά

Ειδικότερα, το iGo Metro CX είναι εξοπλισμένο με μηχανικά δισκόφρενα της Tektro, με μεγάλους ροτόρες 180 χιλιοστών για γρήγορο φρενάρισμα. Επιπλέον, το σύστημα μετάδοσης κίνησης Shimano, 8 ταχυτήτων, επιτρέπει στον αναβάτη να κάνει πετάλι παράλληλα με τον ηλεκτροκίνητηρα, διευκολύνοντάς τον ακόμα περισσότερο.

Ακόμη, «πατάει» σε ζάντες αλουμινίου, τις οποίες «ντύνουν» ελαστικά 27,5 ιντσών. Ο σκελετός του είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο, ο οποίος μάλιστα στο εσωτερικό του κρύβει και την μπαταρία και όλα τα καλώδια.

Lectric XP Trike: Το ηλεκτρικό ποδήλατο που είναι… τρίκυκλο

Το iGo Metro CX διευκολύνει τον επιβάτη

Σε ότι αφορά τη μπαταρία, έχει χωρητικότητα 10Ah, 482Wh και προσφέρει αυτονομία έως 51 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Να σημειώσουμε ότι ζυγίζει κοντά στα 3 κιλά, με το συνολικό βάρος του ηλεκτρικού ποδηλάτου να είναι στα 22,6 κιλά.

Τέλος, ο ηλεκτρικός του κινητήρας είναι 500W, με μέγιστη τιμή 900W και ροπή στα 48 Nm. Επιπλέον, διαθέτει 9 επίπεδα υποβοήθησης πεντάλ, κάνοντας τη ζωή του αναβάτη πιο εύκολη. Σε ότι αφορά την τιμή του, κοστίζει 1.500 δολάρια.

abb_img
spot_img