Το απόλυτα ηλεκτρικό ποδήλατο είναι… επταθέσιο!

Ένας επιχειρηματίας από την Ινδία, κατασκεύασε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο με ηλιακά πάνελ, το οποίο διαθέτει επτά θέσεις!

O Asad Abdullah πάντα είχε αδυναμία στα πολυθέσια ηλεκτρικά ποδήλατα, τα οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στην μεταφορά των επιβατών. Για αυτό και αποφάσισε να κατασκευάσει ένα ο ίδιος!

Ο Ινδός επιχειρηματίας έδωσε στο φως της δημοσιότητας ένα video, που δείχνει το e-bike, το οποίο έχει 7 θέσεις. Mία για τον ποδηλάτη και 6 για τους επιβάτες. Μάλιστα, το εν λόγω ηλεκτρικό ποδήλατο ξεχωρίζει όχι μόνο για τις πολλές θέσεις, αλλά και για το γεγονός ότι διαθέτει ηλιακά πάνελ, εκμεταλλευόμενο το ηλιακό φως.

Nireeka Mega: Ένα e-bike σαν… μοτοσυκλέτα!

Το ηλεκτρικό ποδήλατο ως εναλλακτικό μεταφορικό μέσο

Ο Abdullah εκμεταλλεύτηκε πλήρως τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ηλιακή ενέργεια για να κατασκευάσει το e-bike του. Και αυτό είναι απολύτως λογικό, αφού η Ινδία είναι μία χώρα στην οποία τις περισσότερες ημέρες του χρόνου επικρατεί ηλιοφάνεια.

Το επταθέσιο ηλεκτρικό ποδήλατο διαθέτει σετ φωτισμού δρόμου, ενώ μπροστά φέρει πιρούνι, φρένο τυμπάνου και κόρνα. Στο πίσω μέρος υπάρχει ο κινητήρας στο μέσο του τροχού, ενώ διαθέτει και διπλά αμορτισέρ coilover.

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: Το ποδήλατο γιορτάζει!

Κατασκευή με ανακυκλώσιμα υλικά

Επιπλέον, ο Ινδός επιχειρηματίας χρησιμοποίησε για την κατασκευή του ηλεκτρικού ποδηλάτου διάφορα υλικά που έβρισκε διάσπαρτα. Πιο συγκεκριμένα, το e-bike είναι εξ ολοκλήρου από σκραπ. Δηλαδή, από ανακυκλώσιμα υλικά άλλων οχημάτων.

Προφανώς, η μπαταρία που διαθέτει φορτίζεται από την ηλιακή ενέργεια μέσω του ηλιακού πάνελ, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστή η αυτονομία που προσφέρει. Πάντως, οι φήμες κάνουν λόγο για αυτονομία 150 χιλιομέτρων.

Να σημειώσουμε ότι ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο σχετικά με το ηλεκτρικό-ηλιακό ποδήλατο είναι η τιμή του. Αυτή αγγίζει τα 100 ευρώ, ή 150 δολάρια.

Ponomarets Series 1: Ελαφρύ, κομψό και… ηλεκτρικό!

Η βιώσιμη κινητικότητα στα καλύτερά της

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Πρόεδρος του ινδικού βιομηχανικού Ομίλου RPG Enterprises, Harsh Goenka, εντυπωσιάστηκε από το e-bike του Abdullah. Μάλιστα, ανέφερε ότι το εν λόγω ηλεκτρικό ποδήλατο είναι το πιο «καθαρό» ποδήλατο που έχει δει.

Τα ακριβή του λόγια ήταν τα εξής:

«Τόση πολλή βιώσιμη καινοτομία σε ένα μόνο προϊόν, δεν έχω ξαναδεί. Οι απλές λύσεις και καινοτομίες όπως αυτή, με κάνουν περήφανο για την Ινδία μας».

Δείτε τη διαδικασία κατασκευής του επταθέσιου e-bike στο video που ακολουθεί:

abb_img
spot_img