Αποκάλυψη για το νέο Skoda Enyaq RS iV

Το Skoda Enyaq RS iV είναι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της τσέχικης φίρμας, το οποίο ξεχωρίζει μεταξύ άλλων για την πρακτικότητά του.

Ακούστε το άρθρο

To Skoda Enyaq RS iV είναι το νέο μέλος της οικογένειας της Skoda και υπόσχεται πρακτικότητα και άνεση. Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη της έκδοσης Enyaq Coupe RS, η φίρμα αποκαλύπτει το αμιγώς ηλεκτρικό RS iV, έχοντας κορυφαίες επιδόσεις. Το νέο μοντέλο διαφέρει από την έκδοση Coupe RS, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην πρακτικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα έκδοση είναι πιο δυναμική, παρουσιάζοντας μία διαφορετική σχεδίαση. Ειδικότερα, ο εμπρός προφυλακτήρας, το εμπρός σπόιλερ και ο πίσω προφυλακτήρας έχουν την ίδια απόχρωση με το αμάξωμα. Δηλαδή, το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα «Mamba Green».

Επίσης, η σχεδίαση του πίσω μέρους αυξάνει κάπως τον χώρο αποσκευών, ο οποίος φτάνει τα 585 λίτρα, με τα καθίσματα στη θέση τους. Τα καλύμματα των καθρεπτών είναι βαμμένα σε μαύρο χρώμα, ενώ διαφορετική σχεδίαση έχουν και οι ζάντες των 20 ιντσών με τα αεροδυναμικά καλύμματα. Επιπλέον, τα πλαίσια των παραθύρων είναι και αυτά μαύρα.

Αυτές είναι οι τιμές του Skoda Enyaq Coupe iV στην Ελλάδα

Εσωτερικά, ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα, τα οποία διαθέτουν μεγαλύτερη πλευρική στήριξη, καθώς και ενσωματωμένα προσκέφαλα. Το ύφασμα που «ντύνει» το ταμπλό είναι Suedia σε μαύρο χρώμα, με τις πράσινες ραφές να δημιουργούν μία κλασική αντίθεση.

Επιπλέον, υπάρχει μία επένδυση από ψεύτικα ανθρακονήματα στις πόρτες, ενώ το τιμόνι έχει επίπεδη βάση. Τέλος, η οθόνη αφής είναι 13 ιντσών, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι 5,3 ιντσών.

Νέο λογισμικό για το Skoda Enyaq iV

Με σχεδόν 300 ίππους το Skoda Enyaq RS iV

Σχετικά με το σύστημα κίνησης, αυτό διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και στους δύο άξονες, με απόδοση περίπου 300 ίππων και 460 Nm ροπής. Για την ολοκλήρωση του 0-100 χλμ./ώρα θέλει 6,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα.

Τέλος, διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 82 kWh, με την αυτονομία να ξεπερνάει ακόμα και τα 500 χιλιόμετρα. Επίσης, η μεγάλη συστοιχία μπαταριών δίνει τη δυνατότητα ταχυφόρτισης μέχρι και 135 kW. Η φόρτισή της από το 10% έως και το 80% ολοκληρώνεται σε 36 λεπτά.

abb_img