Αποκάλυψη: Πόσοι οδηγοί θα έχουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέχρι το 2035

Έρευνα - αποκάλυψη παρουσιάζει το ποσοστό των Ευρωπαίων οδηγών που μέχρι το 2035 θα έχουν κάνει το μεγάλο άλμα προς την ηλεκτροκίνηση

Ακούστε το άρθρο

Η ψηφιακή πλατφόρμα confused.com, πριν απο λίγο καιρό, πραγματοποίησε μια αρκετά αναλυτική μελέτη – αποκάλυψη. Μέσα απο την οποία προσπάθησε να προβλέψει, το ποσοστό των Ευρωπαίων οδηγών, που θα έχουν στην κατοχή τους ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μέχρι το 2035.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν δεδομένα απο την Eurostat αλλά και απο τον Ευρωπαικό Οργανισμό Περιβάλλοντος ΕΕΑ. Και μπόρεσαν να εκτιμήσουν έτσι, το ποσοστό των οδηγών κάθε χώρας, που θα κινείται με ηλεκτρικό όχημα, μέχρι το 2035.

Η χώρα μας θα βρίσκεται στην 19η θέση της λίστας σύμφωνα με την έρευνα αυτή. Με το ποσοστό της στις ταξινομήσεις ηλεκτρικών οχημάτων να είναι στο 17,20%. Το οποίο σημαίνει ότι, μόλις το 1/5 των οδηγών της, θα κινούνται με οχήματα μηδενικών ρύπων.

Ίσως το νούμερο αυτό να φαίνεται απογοητευτικό σε σύγκριση με άλλες χώρες του Βορρά. Αλλά δεν πρέπει να μας διαφεύγει, ότι μόλις το 2020, οι πωλήσεις ηλεκτρικών, αφορούσαν μόνο το 0,84% στο σύνολο των ταξινομήσεων. Οπότε κάτω απο αυτό το πρίσμα, η αγορά των EV, έχει κάνει μια τεράστια αυξητική πρόοδο.

Σίγουρα για να επιτευχθεί αυτό το άλμα, θα πρέπει να έχουμε ως δεδομένο. Ότι το δίκτυο φορτιστών θα είναι σαφώς αναβαθμισμένο σε σχέση με το σημερινό. Αλλά και οι τιμές των ηλεκτρικών, θα είναι πολύ πιο κοντά στην τσέπη του μέσου Έλληνα πολίτη.

Στην πρώτη θέση σύμφωνα πάντα με την μελέτη, θεωρείται ότι θα βρεθούν η Ολλανδία και η Νορβηγία με το 99.9% των οχημάτων τους να είναι αμιγώς ηλεκτρικά!  Στην δεύτερη θέση του πίνακα βρίσκεται η Σουηδία με ποσοστό 80.35% ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Δανία και η Πορτογαλία με 54.51% και 51.86%.

abb_img