Αποκάλυψη: Το εξωπραγματικό Nevera είναι το νέο ηλεκτρικό hypercar της Rimac με 1.914 ίππους

Είναι γεγονός, η αναμονή έλαβε τέλος! Το νέο ηλεκτρικό hypercar της Rimac, που βασίστηκε στο πρωτότυπο C_Two, ονομάζεται Nevera και σήμερα παρουσιάστηκε επίσημα από την κροατική εταιρεία. Οι επιδόσεις που έδωσε στη δημοσιότητα η Rimac είναι εξωπραγματικές!

Το Rimac Nevera διαθέτει μπαταρία 120 kWh που τροφοδοτεί τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, αποδίδοντας 1.914 ίππους (!). Το κροατικό hypercar κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 1,97 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα, σύμφωνα με την εταιρεία, αγγίζει τα 412 χλμ./ώρα.

Η αυτονομία του ηλεκτρικού hypercar είναι στα 550 χιλιόμετρα. Φαίνεται πως η ομάδα του ιδρυτή και Διευθύνοντα Συμβούλου της Rimac, Mate Rimac, έκανε πολύ καλά τη δουλειά της!

Όπως είναι αναμενόμενο, οι εξωπραγματικές επιδόσεις σημαίνουν και αντίστοιχες τιμές κτήσης! Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το κόστος απόκτησης ενός Rimac Nevera θα αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα παραχθούν μόνο 150 μονάδες στο εργοστάσιο της Κροατίας!

Το Rimac Nevera είναι το αποτέλεσμα τριών ετών εξέλιξης της εταιρείας πάνω στο πρωτότυπο  C_Two που είχε παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2018 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Η εταιρεία τονίζει πως οι μηχανικοί της «επαναπροσδιόρισαν τη ναυαρχίδα τους σε όλα τα επίπεδα»!

Μάλιστα, το νέο ηλεκτρικό hypercar είναι πιο γρήγορο από ότι και οι ίδιοι οι μηχανικοί περίμεναν αφού μπορεί να κάνει τα 0-300 χλμ./ώρα σε μόλις 9,3 δευτερόλεπτα και 0-400 μ. σε 8,6 δευτερόλεπτα! Με αυτές τις επιδόσεις ίσως είναι το αυτοκίνητο με την ταχύτερη επιτάχυνση που έχει κατασκευαστεί έως τώρα, ενώ η τελική του ταχύτητα βάζει το Rimac Nevera αν όχι μπροστά, σίγουρα δίπλα, στην Bugatti Chiron.

Σχεδιαστικά, το γενικό design βασίζεται σε αυτό του C_Two, αλλά υπάρχουν αισθητές διαφορές ως προς την αεροδυναμική σχεδίαση του πρωτοτύπου σε σχέση με το Nevera.

Τα φρένα είναι κεραμικοί δίσκοι 390mm της Brembo με εξαπίστονες δαγκάνες που υπόσχονται «ιδιαίτερα δυνατό» φρενάρισμα. Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία, διαθέτει 7 driving modes. Στην επιλογή «Driver Coach» το Rimac Nevera το οποίο είναι εξοπλισμένο με αρκετούς αισθητήρες, κάμερες και ραντάρ, θα παρέχουν μία πλήρη οπτικοακουστική καθοδήγηση στον οδηγό που θα αξιοποιεί τις δυνατότητες του κροατικού hypercar σε μία πίστα, μία λειτουργία που παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρώτη σε αυτοκίνητο παραγωγής!

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Rimac, Mate Rimac, δήλωσε στην επίσημη παρουσίαση του μοντέλου πως το Nevera αποτελεί ένα ορόσημο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: «Παρουσιάσαμε ένα αυτοκίνητο το οποίο ωθεί την αγορά των hypercar σε ένα άλλο επίπεδο. Εργαλειοποιήσαμε και αξιοποιήσαμε πλήρως τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνησης, αποδεικνύοντας αυτό που λέγαμε πάντα, ότι τα ηλεκτρικά hypercars, στη μορφή που είναι το Nevera, είναι κάτι παραπάνω από ενθουσιώδη! Και μπορεί να είναι εκπληκτικά στην πίστα, αλλά και στο να διασχίζουν τις ηπείρους».

Διαβάστε επίσης: Η απροσδόκητη ομορφιά του εσωτερικού της νέας EQS της Mercedes-Benz

abb_img
spot_img