Η Rimac κατασκευαστής μπαταριών για τα επόμενα ηλεκτρικά BMW

Η Rimac ανακοίνωσε την συνεργασία της μέχρι σήμερα. Την κατασκευή μπαταριών για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών BMW.

Ακούστε το άρθρο

Η Rimac ανακοίνωσε την «μεγαλύτερη και πιο φιλόδοξη» συνεργασία της μέχρι σήμερα. Την κατασκευή μπαταριών για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών BMW, ενισχύοντας τα Neue Klasse.

Η τεχνική διαίρεση της κροατικής εταιρείας Rimac για τα ηλεκτρικά οχήματα, η Rimac Technology, υπέγραψε συμφωνία με τη BMW. Την οποία μάλιστα αναφέρει ως «το μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο έργο που η εταιρεία έχει αναλάβει μέχρι σήμερα». Ακόμα δεν γνωρίζουμε χρηματοοικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας. Και καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει δώσει κάποια ένδειξη για τις ποσότητες μπαταριών. Ωστόσο, η Rimac δήλωσε ότι για τη συμφωνία θα κάνει στο εργοστάσιο της νέες «προηγμένες αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής». Και ότι «ένα σημαντικό ποσοστό» του Κέντρου της Rimac κοντά στη Ζάγκρεμπ θα έχει να κάνει με την ανάπτυξη και τον εφοδιασμό των νέων μπαταριών της BMW. «Υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της εταιρείας» στη συνεργασία της με τη BMW. Οι δύο εταιρείες θα πούν περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνεργασία «σε μεταγενέστερο στάδιο».

Μια σύμπτωση για τον Mate Rimac

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Rimac, Mate Rimac δήλωσε: «Το επαγγελματικό μου ταξίδι άρχισε με ένα BMW Σειρά 3 του 1984 που μετέτρεψα σε ηλεκτρικό. Έτσι είναι τέλεια που θα συνεργαστούμε με τον Όμιλο BMW σήμερα. Αυτό είναι ένα στρατηγικό σημείο αναφοράς στην ανάπτυξη της τεχνολογίας της Rimac. Από τις ταπεινές αρχές μας σε μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο. Είναι μια σαφής ένδειξη της μετάβασης της τεχνολογίας της Rimac από έναν ειδικευμένο προμηθευτή υψηλής απόδοσης σε μια μάρκα με δυνατότητα μαζικής παραγωγής. Με τη συνεχή ανάπτυξη της επιχείρησής μας, είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε μεγάλης κλίμακας έργα για τις κορυφαίες εταιρείες στην αυτοκινητοβιομηχανία.»

Μπαταρίες για τη Neue Klasse της BMW

Παραμένει ασαφές ποιες επιπτώσεις έχει η νέα συμφωνία για το υφιστάμενο πλαίσιο εφοδιασμού μπαταριών της BMW. Η μάρκα παίρνει μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα από πέντε παγκόσμιες τοποθεσίες σήμερα. Και κατασκευάζει νέες τοποθεσίες για τις μπαταρίες της επόμενης γενιάς στην Κίνα, την Ουγγαρία, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον ετοιμάζει άλλο νέο εργοστάσιο στη Γερμανία. Για να συναρμολογεί μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται από τη BMW στο Μόναχο, το Ντίνγκολφινγκ και το Ρέγκενσμπουργκ.

Η BMW έχει ήδη επιβεβαιώσει τις πρώτες τεχνικές λεπτομέρειες των μπαταριών της επόμενης γενιάς της. Οι οποίες θα τοποθετηθούν στη σειρά Neue Klasse των ηλεκτρικών οχημάτων από το 2025 και έπειτα. Ενώ έχουν περιγραφεί ως μοναδικές για την BMW.

Χάρη στην κατασκευή τους, οι νέες μπαταρίες ξέρουμε ότι προσφέρουν 30% περισσότερη αυτονομία από τα σημερινά ηλεκτρικά οχήματα, ενώ φορτίζουν ταχύτερα και είναι ελαφρύτερες. Όμως δεν είναι σαφές αν η Rimac θα βελτιώσει τη χημική σύσταση και τη διαδικασία παραγωγής για αυτές τις νέες μπαταρίες ή εάν η BMW σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πολλαπλούς τύπους μπαταριών.

Πηγή: autocar.co.uk

abb_img