Αποκάλυψη τώρα για το νέο Mitsubishi ASX!

Η νέα γενιά του Mitsubishi ASX έρχεται με έντονο το γαλλικό άρωμα (Renault Captur), καθώς και με υβριδικές εκδόσεις.

Η ιαπωνική μάρκα παρουσίασε το νέο Mitsubishi ASX, το οποίο διαφέρει σημαντικά από τον προκάτοχό του. Τόσο σε θέμα εμφάνισης, όπου είναι -σχεδόν- ίδιο με το Renault Captur, αλλά και στα μηχανικά του μέρη.

Η νέα γενιά του ιαπωνικού μοντέλου όπως είπαμε εξωτερικά θυμίζει… Renault Captur, καθώς το νέο SUV χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMF της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi.

Έρχεται η εξηλεκτρισμένη εποχή του Mitsubishi ASX

Αποκάλυψη τώρα για το νέο Mitsubishi ASX!

Ένα Mitsubishi ASX α λα γαλλικά

Το νέο ASX έχει έντονο άρωμα από Γαλλία και οι διαφορές σε σχέση με το Captur εντοπίζονται κυρίως στην μπροστινή μάσκα και στη σχεδίαση των τροχών 17 και 18 ιντσών.

Επιπλέον, διαθέτει 6 χρωματικές επιλογές, ενώ στην κορυφαία έκδοση υπάρχει δυνατότητα για διχρωμία με οροφή μαύρου χρώματος.

Στον βασικό εξοπλισμό επίσης διαθέτει τα εξής:

  • Σύστημα Αυτόματης Πέδησης σε περίπτωση ανάγκης με αναγνώριση πεζών και ποδηλάτων
  • Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας
  • Adaptive Cruise Control
  • Σύστημα ειδοποίησης τυφλών σημείων

Tesla vs Mitsubishi: Αναμέτρηση πολλών ίππων!

Αποκάλυψη τώρα για το νέο Mitsubishi ASX!

Το Mitsubishi ASX θα είναι και υβριδικό

Σε ότι αφορά τους κινητήρες του, η βασική έκδοση διαθέτει έναν 1.000άρη turbo κινητήρα βενζίνης, ο οποίος αποδίδει 90 ίππους. Επίσης, είναι διαθέσιμη και έκδοση με τον ήπια υβριδικό turbo κινητήρα των 1,3 λίτρων. Αυτή συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, καθώς και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Την γκάμα του νέου ASX ολοκληρώνουν δύο υβριδικές εκδόσεις. Η πρώτη διαθέτει θερμικό κινητήρα 1,6 λίτρων σε συνδυασμό με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με απόδοση 141 ίππων.

Το Renault Group παίζει εντός έδρας στην Έκθεση του Παρισιού!

Η δεύτερη και ισχυρότερη διαθέτει ένα plug-in hybrid σύστημα κίνησης. Έχει ως βάση έναν κινητήρα 1,6 λίτρων, τον οποίο πλαισιώνουν και πάλι δύο ηλεκτρικά μοτέρ με συνολική απόδοση 160 ίππων. Διαθέτει μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 10,5 kWh, οποία επιτρέπει στο μοντέλο αυτονομία 50 χιλιομέτρων μόνο με ηλεκτρική ενέργεια.

Τέλος, στην Ευρώπη θα το δούμε την άνοιξη του 2023, αν στην αρχή θα είναι διαθέσιμο για επιλεγμένες μόνο αγορές.

Αποκάλυψη τώρα για το νέο Mitsubishi ASX!

Editorial