Αποκλειστικές εικόνες: Το CarsElectric στον μεγαλύτερο κόμβο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Πρόσφατα, η ΔΕΗ Blue εγκατέστησε 14 νέα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», δημιουργώντας τον μεγαλύτερο κόμβο φόρτισης στην Ελλάδα.

Το CarsElectric βρέθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες από τον νέο σταθμό φόρτισης.

Αναλυτικά, οι 14 φορτιστές που τοποθετήθηκαν στον ΔΑΑ

Ο σταθμός φόρτισης στον ΔΑΑ περιλαμβάνει ποικιλία από φορτιστές AC και ταχυφορτιστές DC που φορτίζουν μέχρι 120 kW, και μπορούν να καλύψουν πολλές διαφορετικές ανάγκες ηλεκτρικών οχημάτων στο ίδιο σημείο.

Συγκεκριμένα, στο επίσημο πάρκινγκ του αεροδρομίου, στον χώρο στάθμευσης Μικρής Διάρκειας 1, έχουν τοποθετηθεί:

  • πέντε διπλοί φορτιστές ισχύος 2 x 22 kW AC
  • ένας ταχυφορτιστής υψηλής ισχύος High Power DC 120 kW (ή 2 x 60 kW DC)
  • ένας ταχυφορτιστής ισχύος 50 kW DC και 22 kW AC

Δείτε ΕΔΩ τον διαδραστικό χάρτη με όλους τους Σταθμούς Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Κυριάκος Κοφινάς, Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ: Μοιραζόμαστε με το ΔΑΑ την δέσμευση για την προστασία του Περιβάλλοντος

Ο Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ. Κυριάκος Κοφινάς, δήλωσε: «Η ηλεκτροκίνηση απογειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τη ΔΕΗ Blue να εγκαθιστά το μεγαλύτερο κέντρο δημόσιας φόρτισης στην Ελλάδα, και το σημαντικότερο, με μηδενικό αποτύπωμα για το περιβάλλον χρησιμοποιώντας 100% ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές.

Μοιραζόμαστε με το ΔΑΑ την δέσμευση για την προστασία του Περιβάλλοντος και την μείωση των αρνητικών επιπτώσεων, και χαιρόμαστε που αυτή τη δέσμευση την κάνουμε άμεσα πράξη στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με τους δημόσια προσβάσιμους φορτιστές ΔΕΗ Blue που χρησιμοποιούν πράσινη ενέργεια».

Michael O’Connor, Διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΔΑΑ: Διαχρονικός στόχος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΔΑΑ, Michael O’Connor, δήλωσε: «Ο διαχρονικός στόχος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, ενισχύεται σημαντικά με τη δημιουργία του μεγαλύτερου κέντρου δημόσιας φόρτισης στην Ελλάδα.

Το έργο, το οποίο αντανακλά την πρωτοπορία του αεροδρομίου της Αθήνας στην ενθάρρυνση και εξυπηρέτηση της ηλεκτροκίνησης και, συνεπώς, στην προστασία του περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, την οποία ευχαριστούμε θερμά».

Διαβάστε επίσης: ΔΕΗ blue: Η επίσημη έναρξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα για την ΔΕΗ

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!