Ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης στην Ελλάδα!

Ο νέος μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης στην Ελλάδα είναι στον ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το CarsElectric κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες.

Ακούστε το άρθρο

Πρόσφατα, η ΔΕΗ Blue εγκατέστησε 14 νέα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Επομένως, ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης στην Ελλάδα είναι στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Το CarsElectric, μάλιστα, βρέθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες από τον νέο σταθμό φόρτισης.

Ο σταθμός φόρτισης του ΔΑΑ

Ο σταθμός φόρτισης, λοιπόν, στον ΔΑΑ περιλαμβάνει ποικιλία από φορτιστές AC και ταχυφορτιστές DC που φορτίζουν μέχρι 120 kW. Μάλιστα, καλύπτουν πολλές διαφορετικές ανάγκες ηλεκτρικών οχημάτων στο ίδιο σημείο.

Συγκεκριμένα, στο επίσημο πάρκινγκ του αεροδρομίου, στον χώρο στάθμευσης Μικρής Διάρκειας 1, έχουν τοποθετηθεί:

  • πέντε διπλοί φορτιστές ισχύος 2 x 22 kW AC
  • ένας ταχυφορτιστής υψηλής ισχύος High Power DC 120 kW (ή 2 x 60 kW DC)
  • ένας ταχυφορτιστής ισχύος 50 kW DC και 22 kW AC

Δείτε ΕΔΩ τον διαδραστικό χάρτη με όλους τους Σταθμούς Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Κυριάκος Κοφινάς, Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ: Μοιραζόμαστε με το ΔΑΑ την δέσμευση για την προστασία του Περιβάλλοντος

Ο Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ. Κυριάκος Κοφινάς, δήλωσε επιπλέον:

«Η ηλεκτροκίνηση απογειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τη ΔΕΗ Blue να εγκαθιστά το μεγαλύτερο κέντρο δημόσιας φόρτισης στην Ελλάδα, και το σημαντικότερο, με μηδενικό αποτύπωμα για το περιβάλλον χρησιμοποιώντας 100% ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές.

Μοιραζόμαστε με το ΔΑΑ, μάλιστα, την δέσμευση για την προστασία του Περιβάλλοντος και την μείωση των αρνητικών επιπτώσεων, και χαιρόμαστε που αυτή τη δέσμευση την κάνουμε άμεσα πράξη στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με τους δημόσια προσβάσιμους φορτιστές ΔΕΗ Blue που χρησιμοποιούν πράσινη ενέργεια».

Michael O’Connor, Διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΔΑΑ: Διαχρονικός στόχος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΔΑΑ, τέλος, Michael O’Connor, δήλωσε: «Ο διαχρονικός στόχος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, ενισχύεται σημαντικά με τη δημιουργία του μεγαλύτερου κέντρου δημόσιας φόρτισης στην Ελλάδα.

Το έργο, το οποίο αντανακλά την πρωτοπορία του αεροδρομίου της Αθήνας στην ενθάρρυνση και εξυπηρέτηση της ηλεκτροκίνησης και, συνεπώς, στην προστασία του περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, την οποία ευχαριστούμε θερμά».

ΔΕΗ blue: Η επίσημη έναρξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα για την ΔΕΗ

abb_img