ΔΕΗ blue: Η επίσημη έναρξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα για την ΔΕΗ

Την επίσημη έναρξη της ηλεκτροκίνησης από τη ΔΕΗ εγκαινίασε χθες, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Στάσσης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, παρουσιάζοντας τη ΔΕΗ blue.

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκε αναλυτικά το πλαίσιο του σχεδιασμού που εφαρμόζει η ΔΕΗ και θα υλοποιήσει το επόμενο διάστημα, με σκοπό να αναπτύξει το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών σε συνδυασμό με την παροχή νέων υπηρεσιών.

ΔΕΗ Blue: Το μέλλον της ηλεκτροκίνησης είναι τώρα

Η υπηρεσία ΔΕΗ Blue θα προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτροκίνησης σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για το νέο μεγαλόπνοο σχέδιο της ΔΕΗ που σκοπό έχει να αλλάξει για πάντα τον τρόπο που μετακινούμαστε και να κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή και προσβάσιμη σε όλους μέσα από τη δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου φορτιστών στη χώρα.

Η ΔΕΗ blue θα καταστεί το μεγαλύτερο και το ταχύτερα αναπτυσσόμενο δίκτυο δημόσιων φορτιστών με την εγκατάσταση 301 φορτιστών σε 31 νομούς και σε β, στους επόμενους σε πέντε μήνες.

Μάλιστα, μέχρι το τέλος καλοκαιριού η δημόσια φόρτιση στη ΔΕΗ blue που θα βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο, θα παρέχεται δωρεάν.

Διαβάστε επίσης: Εθνικό σχέδιο «πράσινων» υποδομών και ηλεκτροκίνησης ύψους 13 δισ. ευρώ

Οι τρείς πυλώνες ανάπτυξης του σχεδιασμού της ΔΕΗ για την ηλεκτροκίνηση σχετίζονται με τις διαφορετικές ανάγκες φόρτισης ανά σημείο με βάση τον μέσο χρόνο παραμονής των οδηγών, την εμπειρία χρήστη μέσω μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής εμπειρίας, καθώς και τη διασφάλιση της προσβασιμότητας σε όλα τα παραπάνω, που θα επιτρέψει στην ηλεκτροκίνηση να γίνει «η νέα καθημερινότητα». 

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης κατά την παρουσίαση της ΔΕΗ blue
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης στην παρουσίαση της ΔΕΗ blue

“Η ΔΕΗ δημιουργεί μια ισχυρή συνθήκη για την προώθηση των πράσινων μεταφορών όπου η ηλεκτροκίνηση θα αποτελεί το βασικό όχημα για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί πανευρωπαϊκά για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, την προστασία του περιβάλλοντος και την καλύτερη ποιότητα ζωής” ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης κατά την παρουσίαση της ΔΕΗ blue.

ΔΕΗ blue παρουσίαση
Η πρώτη φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε φορτιστή της #ΔΕΗBlue

«Στη ΔΕΗ γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή πως δεν θα χάσουμε το στοίχημα της ηλεκτροκίνησης. Η ΔΕΗ αναγνώρισε τον ρόλο της δημιουργώντας με πολύ γοργούς ρυθμούς το μεγαλύτερο πανελλαδικά δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών».

Η καθαρή και εύκολη μετακίνηση δεν είναι τόσο μακριά όσο θα νομίζαμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να προετοιμαστούμε, ώστε, όποιος κάνει την επιλογή να είναι σίγουρος ότι θα βρει να φορτίσει το αυτοκίνητό του, ότι θα έχει υπηρεσίες που θα του επιτρέπουν να συνδυάσει τη φόρτιση του αυτοκινήτου του με τα ψώνια του σε ένα εμπορικό κέντρο ή στο σούπερ μάρκετ ή στην πλατεία του Δήμου του. Υπηρεσίες που θα τον ενημερώνουν όσο ασχολείται με άλλες δραστηριότητες για τον χρόνο φόρτισης, για το κατά πόσο το δίκτυο χρειάζεται μέρος από την ενέργεια που έχει ήδη στην μπαταρία του, για ειδικά πακέτα που μπορεί να απολαμβάνει μέσω της υπηρεσίας φόρτισης που χρησιμοποιεί“.

Αλ. Πατεράκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού #ΔΕΗBlue
Αλ. Πατεράκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού #ΔΕΗBlue

Ενώ ο Αλέξανδρος Πατεράκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού της ΔΕΗ, τόνισε στην ομιλία του: «Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η ηλεκτροκίνηση δεν είναι μόνο ένας τρόπος να πηγαίνουμε από το ένα μέρος στο άλλο, αλλά θα είναι σύντομα μέρος ενός μεγαλύτερου οικοσυστήματος, στο οποίο, εμείς οι καταναλωτές θα έχουμε συμμετοχή και τον έλεγχο. Για μας λοιπόν στη ΔΕΗ, η ηλεκτροκίνηση είναι μόνο η αρχή» 

Ο κ. Πατεράκης σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα μοιράζεται τον φιλόδοξο ευρωπαϊκό στόχο, να μετατρέψει το 30% των νέων οχημάτων μας σε ηλεκτρικά έως το τέλος του 2030 «Σήμερα διαθέτουμε 930 δημόσιους φορτιστές και η πρόβλεψη είναι να φτάσουμε περίπου τους 18.000 δημόσιους φορτιστές στο τέλος του 2025 και περίπου 44.000 σε ιδιωτικούς χώρους – σπίτια και επιχειρήσεις. Οι φορτιστές είναι όμως η υποδομή.

Το σημαντικό με την ηλεκτροκίνηση είναι ότι ως κομμάτι της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης, πυροδοτεί ολόκληρα τμήματα της οικονομίας κι αυτό σημαίνει επενδύσεις, θέσεις εργασίας, καινοτομία».

Κυριάκος Κοφινάς, Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης #ΔΕΗ.
Κυριάκος Κοφινάς, Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης #ΔΕΗ

O Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ Κυριάκος Κοφινάς υπογράμμισε «Πριν από πέντε μήνες τοποθετήσαμε τον πρώτο μας φορτιστή και πριν από δύο2 εικοσιτετράωρα σπάσαμε το φράγμα των 300 δημόσια προσβάσιμων φορτιστών».

Τέλος ο κ. Κοφινάς απηύθυνε πρόσκληση στους χρήστες και δυνητικούς χρήστες της ΔΕΗ Blue να υποδείξουν οι ίδιοι τα σημεία που θα επιθυμούσαν να τοποθετηθεί ο  επόμενος φορτιστής, μέσω της εφαρμογής DEIblue και το #odikosmoufortistis.

To σχέδιο της ΔΕΗ για την επόμενη ημέρα

Την εγκατάσταση 10.000 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη τη χώρα την επόμενη πενταετία, προβλέπει ο σχεδιασμός της ΔΕΗ για την επέκταση στην ηλεκτροκίνηση.

Η ΔΕΗ αναπτύσσεται στην ηλεκτροκίνηση με ειδικό σήμα (ΔΕΗ blue) που σχεδιάστηκε για τη συγκεκριμένη αγορά, και σε συνεργασίες με αλυσίδες λιανικής, δήμους και άλλους φορείς, στους χώρους των οποίων εγκαθίστανται ήδη φορτιστές.

Το δίκτυο ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ είναι ήδη το ταχύτερα αναπτυσσόμενο, καθώς το τελευταίο πεντάμηνο εγκαταστάθηκαν 300 φορτιστές και ο στόχος είναι ο υπερδιπλασιασμός του δικτύου για κάθε επόμενη χρονιά.

Διαβάστε επίσης: Η Αθήνα ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες πόλεις παγκοσμίως για οδήγηση με EV

Ήδη είναι διαθέσιμη η εφαρμογή ΔΕΗ blue για κινητές συσκευές, μέσω της οποίας οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για τους διαθέσιμους φορτιστές στην περιοχή τους.

Ως προωθητική ενέργεια, η φόρτιση των οχημάτων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα γίνεται δωρεάν, ενώ η ΔΕΗ δεσμεύεται πως η ενέργεια με την οποία θα φορτίζονται τα οχήματα, θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, καθώς θα συνοδεύεται από τα αντίστοιχα «πράσινα» πιστοποιητικά.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!