Η Hyundai κατασκεύασε νέα πλατφόρμα αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά της οχήματα

Με απώτερο στόχο να πρωταγωνιστήσει στην ηλεκτρική εποχή που έρχεται για την αυτοκίνηση, ο όμιλος Hyundai κατασκεύασε την EV πλατφόρμα Ε-GMP, που θα υποστηρίζει τα αμιγώς ηλεκτρικά της οχήματα.

Για την ακρίβεια, από το 2021, η πλατφόρμα θα αποτελεί τη βάσει μιας σειράς νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, μεταξύ αυτών το IONIQ 5 της Hyundai Motor, το πρώτο αντίστοιχο EV της Kia Motor και μια σειρά άλλων ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Σχεδιασμένη αποκλειστικά για EV, η E-GMP προσφέρει διάφορα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις υπάρχουσες πλατφόρμες, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί κατά κύριο λόγο για να υποδέχονται κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Τα οφέλη περιλαμβάνουν βελτιωμένη απόδοση, αναβαθμισμένα δυναμικά χαρακτηριστικά, αυξημένη αυτονομία και μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές.

Ένα EV που θα βασίζεται στην E-GMP θα έχει μέγιστη αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα με πλήρως φορτισμένη μπαταρία σύμφωνα με το WLTP.

Επίσης εξασφαλίζει την ταχυφόρτιση της μπαταρίας στο 80% σε μόλις 18 λεπτά και μπορεί να προσθέσει έως και 100 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μόλις πέντε λεπτά.

Η αρχιτεκτονική της  E-GMP θα συμβάλλει στα σχέδια του Hyundai Motor Group να παρουσιάσει συνολικά 23 EV μοντέλα και να πουλήσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο EV παγκοσμίως μέχρι το 2025.