Απόβαση στην Ευρώπη από τη Nio!

H κινέζικη Nio ανακοίνωσε το λανσάρισμα των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και αγορές.

Ακούστε το άρθρο

Η Nio αποφάσισε την διάθεση ηλεκτρικών της αυτοκινήτων σε διάφορες ευρωπαϊκές αγορές. Τα μοντέλα της κινέζικης εταιρείας ήταν διαθέσιμα μόνο στην Κίνα έως τώρα. Παράλληλα, η Nio παρείχε στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα αλλαγής μπαταριών.

H πρώτη φάση επέκτασης της Nio

Η Νορβηγία ήταν η πρώτη χώρα που εισήλθε η Nio. Εντός του 2022, μάλιστα, θα ακολουθήσουν οι εξής χώρες: Γερμανία, Σουηδία, Δανία και Ολλανδία.

Η φήμη για την είσοδο της κινέζικης φίρμας στη γερμανική αγορά είχε κυκλοφορήσει εδώ και αρκετό καιρό. Οι υπόλοιπες χώρες αποτελούν έκπληξη. Στις συγκεκριμένες χώρες η εταιρεία θα λανσάρει τα μοντέλα ES8 και ET7, ενώ θα δούμε και τη λειτουργία των σταθμών της Power Swap 2.0.

Το νέο ES7 θα κυκλοφορήσει εντός του 2022

Το σκεπτικό επιλογής των χωρών

Η επέκταση της Nio στη Σουηδία μοιάζει λογική, καθώς η Σουηδία και η Νορβηγία διαθέτουν κοινά σύνορα. Οδική σύνδεση με τη Σουηδία έχει και η Δανία, ώστε να είναι επιτακτικό και ένα άνοιγμα προς τη δανέζικη αγορά. Οι ιθύνοντες, μάλιστα, της εταιρείας δήλωσαν πως αξίζει το ρίσκο της η επέκταση στη Δανία, αν και οι Δανοί δεν είναι φανατικοί του ηλεκτρισμού.

Επιπλέον, η Δανία συνορεύει με τη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης γενικότερα, τη Γερμανία. Έτσι η κινέζικη μάρκα δίνει την ευκαιρία στους Γερμανούς να φτάσουν έως τη Νορβηγία μέσω της Δανίας και της Σουηδίας.

Απόβαση στην Ευρώπη από τη Nio!

Η Ολλανδία, ακόμη, συνορεύει με τη Γερμανία. Με αυτόν το τρόπο φαντάζει λογική μια επέκταση της εταιρείας στο Βέλγιο, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιβηρική Χερσόνησο (Ισπανία και Πορτογαλία) από το 2023. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πηγές έως το 2025 θα ακολουθήσουν άλλες 20 χώρες.

«Φόρτιση» ηλεκτρικού μέσα σε 3 λεπτά!

Τα μελλοντικά πλάνα της Nio

Έως το 2025 η Nio θα διαθέτει μπαταρίες ημί-στερεού τύπου χωρητικότητας 150 kWh. Ακόμα, θα εξάγει τα εξής μοντέλα:

– ES8

– ET7

– EC6

– ET5

Τέλος, πληροφορίες θέλουν την ίδρυση μια πολυτελούς υπομάρκας από τη Nio στην αγορά της Κίνας και μετέπειτα στις υπόλοιπες χώρες που κυκλοφορεί ήδη η κινέζικη εταιρεία.

abb_img