Ασύρματη φόρτιση από τη Siemens και τη MAHLE

Στην ασύρματη φόρτιση και στην προσφορά μια άνετης λύσης φόρτισης, στοχεύει η συνεργασία της Siemens με τη MAHLE.

Η περαιτέρω ανάπτυξη και εδραίωση της ηλεκτροκίνησης απαιτεί μία άνετη λύση φόρτισης. Ο περιορισμένος αριθμός φορτιστών, αλλά και ο χρόνος φόρτισης αποτρέπουν τους καταναλωτές από την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Η απάντηση λοιπόν σε αυτούς τους προβληματισμούς, είναι η ασύρματη φόρτιση.

Μάλιστα, η συνεργασία της Siemens με τη MAHLE στοχεύει στη μαζική ασύρματη φόρτιση για τα μοντέλα όλων των εταιρειών.

Volvo XC40 Recharge με ασύρματη φόρτιση!

Siemens και MAHLE εξερευνούν την ασύρματη φόρτιση

Η συνεργασία της Siemens με τη MAHLE αφορά την έρευνα, την ανάπτυξη και την παραγωγή συστημάτων ασύρματης φόρτισης. Ουσιαστικά, σύμφωνα με τις εταιρείες, ο οδηγός σταθμεύει το αυτοκίνητο του πάνω από μία συγκεκριμένη πλατφόρμα και το φορτίζει επαγωγικά.

Επιπλέον, αμφότερες επιθυμούν την εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος όχι μόνο σε μεγάλες εταιρείες και χώρους στάθμευσης, αλλά και στο οικιακό περιβάλλον. Ωστόσο, προέχει η αντιμετώπιση του προβλήματος της απόδοσης του συστήματος, λόγω της ασύρματης σύνδεσης.

Ασύρματη φόρτιση από τη Siemens και τη MAHLE

Το project «chargeBIG»

Το «chargeBIG» είναι ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης φόρτισης, το οποίο είναι συμβατό με την τρέχουσα υποδομή καλωδιακής φόρτισης χωρίς μεγάλες μετατροπές. Ωστόσο, αφορά χώρους, στους οποίους σταθμεύουν αυτοκίνητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως τα αεροδρόμια και οι εταιρικοί χώροι στάθμευσης.

Προηγμένες λύσεις φόρτισης από τη Ford!

Ο επικεφαλής προανάπτυξης και Καινοτομίας της Siemens AG, Dr. Stefan Perras, δήλωσε τα εξής:

«Η ασύρματη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων αποτελεί σημαντική αγορά για το μέλλον. Διευκολύνει σημαντικά τη ζωή των οδηγών, οι οποίοι δεν θα έχουν πλέον επαφή με καλώδια και συνδέσμους. Ακόμη, είναι μία κρίσιμη απαίτηση για την αυτόνομη κινητικότητα του αύριο. Τέλος, η αποδοτικότητα μεταφοράς της ασύρματης, επαγωγικής φόρτισης είναι συγκρίσιμη με τα συστήματα plug-in».

Ο Αντιπρόεδρος για την Παγκόσμια Ανάπτυξη (Mechatronics – Electronics) της MAHLE, Dr. Harald Stracky, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρήκαμε έναν ισχυρό συνεργάτη στη Siemens προκειμένου να κάνουμε σημαντικές προόδους στην επαγωγική φόρτιση. Η συνδυασμένη εμπειρία, λοιπόν, και των δύο εταιρειών μας δίνει ένα σαφές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

abb_img
spot_img