Ασύρματη φόρτιση: Επιτέλους έγινε πραγματικότητα

Το σύστημα για την ασύρματη φόρτιση, ενσωματώνεται στο πλαίσιο του αυτοκινήτου, χωρίς προβλήματα, ενώ διαθέτει συστήματα προστασίας.

Ακούστε το άρθρο

Με την τεχνολογία να είναι πλέον αχαλίνωτη, έφτασε και ο καιρός της ασύρματης φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάτι που κακά τα ψέμματα, αρκετοί ήταν σίγουροι ότι αυτό θα συμβεί σύντομα. Ασύρματη φόρτιση λοιπόν και το μέλλον για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δείχνει πιο ευοίωνο απο ποτέ!

Πρωτεργάτες στο εγχείρημα αυτό, μια ομάδα αμερικανών επιστημόνων της ομάδας ερευνητών του Εθνικού Εργαστηρίου Oak Ridge, οι οποίοι μετά απο αρκετή δουλειά, κατάφεραν να φορτίσουν επαγωγικά με ισχύ 270 kW, μια Porsche Taycan, κερδίζοντας τα εύσημα και τις εντυπώσεις και αφήνοντας να εννοηθεί, ότι αυτή η τεχνολογία, θα είναι σε λίγο καιρό διαθέσιμη.

Η ασύρματη φόρτιση είναι εδώ

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η επιστημονική ομάδα, η τεχνολογία αυτή συνδυάζεται με χαμηλό βάρος και μικρό όγκο. Στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα, προκειμένου το σύστημα να είναι λειτουργικό και να μπορεί να συνδυαστεί με οχήματα μικρότερων διαστάσεων ή και με ένα σπορ μοντέλο.

Το σύστημα αυτό, «κουμπώνει» στο πλαίσιο του αυτοκινήτου, ενώ διαθέτει λειτουργικό σύστημα προστασίας, που δεν του επιτρέπει να ξεπεράσει τα όρια τάσης του ρεύματος, όπως επίσης αποτρέπει την υπερθέρμανση, όπως και το βραχυκύκλωμα.

Με την ομάδα των επιστημόνων, συνεργάζεται μέχρι στιγμής η Volkswagen, ώστε να αναπτυχθεί περισσότερο η νέα αυτή επαναστατική καινοτομία στην ασύρματη φόρτιση, αλλά επίσης για να εξελιχθεί ένα πολυφασικό σύστημα, το οποίο να έχει χρήση, σε οικιακές εφαρμογές φόρτισης. Τέλος λοιπόν για πάντα τα καλώδια, η επαγωγική φόρτιση είναι εδώ!

 

 

abb_img