Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στην ηλεκτρική BMW i4

Πυρετωδώς εργάζεται η ομάδα ανάπτυξης της BMW, προκειμένου να ολοκληρώσει τις δοκιμές του ηλεκτρικού i4, του πρώτου ηλεκτρικού Gran Coupe της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η BMW i4 θα παρουσιαστεί επισήμως τους επόμενους μήνες και θα λανσαριστεί στην παγκόσμια αγορά, στις αρχές του 2022.

Διαβάστε: Η πρώτη ηλεκτροκίνητη BMW M είναι έτοιμη!

Η BMW βάζει τις τελευταίες πινελιές στο πολυαναμενόμενο μοντέλο, το οποίο ολοκληρώνει τις δοκιμές που αφορούν τη δυναμική οδήγησή και τον ακριβή χειρισμό του.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της γερμανικής εταιρείας, που έδωσε, μάλιστα, στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο από τις δοκιμές, στόχος είναι η «διασφάλιση ότι η παροχή ισχύος του ηλεκτρικού κινητήρα, θα συνδυάζεται με ακριβή ελεγχόμενο χειρισμό σε κάθε κατάσταση και ισορροπημένη άνεση οδήγησης».

BMW i4

Το τελευταίο στάδιο των δοκιμών, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση, αφορά τη μείωση των κραδασμών του αμαξώματος και τη βελτιστοποίηση της ανάρτησης.

Η νέα i4, την οποία η ΒΜW προορίζει για άμεσο ανταγωνιστή του Tesla Model 3, θα κινείται από τον κινητήρα eDrive πέμπτης γενιάς, που θα αποδίδει έως 523 ίππους.

Η γρήγορη έκδοση του μοντέλου, βάσει των πληροφοριών που έχει διαρρεύσει η BΜW, θα «πιάνει» τα 100 χλμ./ώρα σε τέσσερα δευτερόλεπτα, ενώ η μπαταρία χωρητικότητας 80 kWh, θα προσφέρει χωρητικότητα άνω των 500 χιλιομέτρων.

Οι φωτογραφίες είναι από τις δοκιμές του μοντέλου, το οποίο είναι καμουφλαρισμένο, για να μην αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες του σχεδιασμού του.