BMW: Αποκαλύπτει την νέα X3

Όσοι αναζητούν μια πλήρως ηλεκτρική BMW θα περιμένουν το επερχόμενο iX3, ένα διαφορετικό όχημα που βασίζεται στην πλατφόρμα Neue Klasse

Ακούστε το άρθρο

Η τέταρτη γενιά BMW X3, διέρρευσε λίγο πριν από την αποκάλυψή της. Μετά από αμέτρητα κατασκοπευτικά πλάνα και βίντεο, αυτή είναι η πρώτη ματιά στο συμπαγές SUV. Το τελευταίο μοντέλο, είναι γεμάτο με περίεργες επιλογές στυλ και σχεδίασης. Οι γρίλιες στην μάσκα, μπορεί να μην είναι τόσο έντονες, όσο αυτές που υπάρχουν στη σειρά iX. Αλλά και στη νέα σειρά i7.

BMW: Αποκαλύπτει την νέα X3

Αλλά τώρα διαθέτουν ασυνήθιστες λοξές γραμμές, που συνδυάζονται με κάθετες γραμμές στα πλαίσια της γρίλιας. Για να δημιουργήσουν έτσι μια πολύ ξεχωριστή εμφάνιση. Η νέα BMW σειράς 1, διαθέτει επίσης αυτή την ασυνήθιστη σχεδίαση, αν και με πιο διακριτικό τρόπο.

BMW: Αποκαλύπτει την νέα X3

Μπορούμε να δούμε επίσης, ότι η Βαυαρέζικη φίρμα, δανείστηκε και αλλού, στυλιστικά στοιχεία και από άλλα μοντέλα της BMW. Το XM SUV εμπνέει ξεκάθαρα το σχήμα της μάσκας. Η νέα X3 θα έρθει επίσης με χωνευτές λαβές θυρών, πιθανώς για τη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης.

Ασυνήθιστο εξωτερικό στυλ

Η μπροστινή όψη είναι αρκετά φαρδιά, αλλά το επιθετικό στυλ της, έχει αποδειχθεί πολύ δημοφιλές. Η εμφάνιση μπορεί σίγουρα να γίνει αρκετά πιο ελκυστική, όταν η X3 δεχτεί εξαρτήματα απο την γκάμα M.

BMW: Αποκαλύπτει την νέα X3

Το κάτω μέρος του προφυλακτήρα, έχει μια τετράγωνη είσοδο αέρα, ενισχυμένη με ασημί επένδυση. Τα κατασκοπευτικά πλάνα, υποδηλώνουν ότι η επιρροή του XM, θα συνεχιστεί και πίσω, με φώτα σε σχήμα Υ και μια αλλαγή στην θέση της πινακίδας κυκλοφορίας.

BMW: Αποκαλύπτει την νέα X3

Η νέα X3, αναμένεται να διαθέτει την υπάρχουσα γκάμα κινητήρων, αν και με μικρές αλλαγές. Οι παγκόσμιες αγορές θα περιλαμβάνουν τα 20d xDrive και 20 xDrive και τα 30 xDrive. Αλλά και τα 30e xDrive και M50 xDrive προσανατολισμένα στις επιδόσεις.

Όπως και η νέα Σειρά 1, η X3 θα αφήσει εκτός το επίθεμα «i». Για να περιορίσει έτσι την σύγχηση του αγοραστικού κοινού, σε ότι αφορά τα βενζινοκίνητα και τα ηλεκτρικά μοντέλα της. Όσοι αναζητούν μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση, θα πρέπει να περιμένουν το επερχόμενο iX3. Ένα εντελώς διαφορετικό όχημα, που βασίζεται στην πλατφόρμα Neue Klasse. Η σκληροπυρηνική έκδοση X3 M, θα παρουσιαστεί αργότερα.

BMW: Αποκαλύπτει την νέα X3

Μπαίνει στην παραγωγή φέτος

Το όχημα στις παραπάνω εικόνες που διέρρευσε, δείχνει μια θύρα φόρτισης στο μπροστινό φτερό της νέας X3. Ανεπιβεβαίωτες αναφορές, ισχυρίζονται, ότι η X3 θα μπει στην παραγωγή τον Αύγουστο και θα διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβριο του 2033. Κάτι ασυνήθιστο για ένα μοντέλο της BMW (πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής).

BMW: Αποκαλύπτει την νέα X3

Εάν αυτές οι διαρροές πληροφοριών είναι έγκυρες, μας εκπλήσσει που η BMW έχει πάρει ένα τόσο τολμηρό ρίσκο με αυτό το μοντέλο της. Η X3 είναι ένα από τα αυτοκίνητα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη γκάμα της. Και η «αποξένωση» των πελατών με αυτό το αμφιλεγόμενο στυλ, μπορεί ίσως να είναι επιζήμια για την εταιρεία.

Και πάλι όμως, το διφορούμενο σχεδιαστικό αποτύπωμα της μάρκας, δεν αποθάρρυνε στην πράξη τις πωλήσεις. Με την αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Μόναχο, να παράγει άφθονες ποσότητες αυτοκινήτων. Παρά τις μεγάλες γρίλιες, τις αμφιλεγόμενες λεπτομέρειες και το φουσκωμένο αμάξωμά τους.

Πηγή: Carbuzz

 

abb_img