Χωρίς ανεξάρτητα συνεργεία θα… φρενάρει η ηλεκτροκίνηση!

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι αναλυτές, καθώς αναφέρουν ότι αν εξαφανιστούν τα ανεξάρτητα συνεργεία, θα «έχει θέμα» η ηλεκτροκίνηση.

Μπορεί η γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων να πληθαίνει, όμως σύμφωνα με τα δεδομένα, δεν υπάρχει το κατάλληλο τεχνικό προσωπικό σε ανεξάρτητα συνεργεία για να τα επισκευάζει. Σημαντικό πρόβλημα, με αυξητική τάση, ειδικά από τη στιγμή που το 2030 οι περισσότεροι κατασκευαστές θα παύσουν την παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Πρέπει να υπάρξει εξειδίκευση του προσωπικού

Η απαραίτητη τεχνογνωσία γύρω από τα ηλεκτρικά είναι απαραίτητη, έτσι ώστε και το κόστος επισκευής να είναι σε χαμηλά επίπεδα. Σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν οργανισμοί εκπαίδευσης τεχνικών για την επισκευή και συντήρηση των ηλεκτρικών οχημάτων. Με την κατάλληλη εκπαίδευση θα υπάρξει η στελέχωση των ανεξάρτητων συνεργείων. Αυτά, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι απαραίτητα αν θέλουμε να αναπτυχθεί περαιτέρω η ηλεκτροκίνηση.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Υψηλό το κόστος επισκευής

Και αυτό γιατί μόνο έτσι οι καταναλωτές θα έχουν πληθώρα επιλογών για την επισκευή του ηλεκτρικού τους μοντέλου. Επιπλέον, έτσι θα υπάρξει και ο απαραίτητος ανταγωνισμός, για τη διατήρηση των τιμών σε λογικά επίπεδα. Βέβαια, οι ιδιοκτήτες των ανεξάρτητων συνεργείων αναφέρουν ότι το κόστος εκπαίδευσης, αλλά και εξοπλισμού είναι αρκετά υψηλό. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες διστάζουν να επενδύσουν υψηλά ποσά, ειδικά όταν οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων δεν είναι ακόμα σε υψηλά επίπεδα.

«Αγκάθι» η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη μεγάλες ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού από την εποχή της πανδημίας. Οι ειδικοί είναι ξεκάθαροι στις αναφορές τους. Η έλλειψη προσωπικού και η ελλειπής εκπαίδευση τους θα φρενάρει την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Και αυτό γιατί οι καταναλωτές θα θελήσουν να αποφύγουν τις υψηλές χρεώσεις ενός εξουσιοδοτημένου συνεργείου. Και έτσι δε θα αγοράζουν ηλεκτρικά μοντέλα.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Το βάρος ρίχνει την αυτονομία

Χρόνος, χρήμα και κρατική μέριμνα!

Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού «θα επιβραδύνει την πρόοδο της ηλεκτροκίνησης» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens. Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε ένα πρόγραμμα αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων για την εκπαίδευση τεχνικών στις Η.Π.Α.! Μάλιστα, υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας είναι απόλυτοι, ότι πέρα από την εκπαίδευση, οι επιδοτήσεις των κυβερνήσεων είναι αναγκαίες. Μόνο έτσι τα μικρά ανεξάρτητα συνεργεία θα αντέξουν στα νέα δεδομένα.

abb_img
spot_img