Εντυπωσιακοί, ξύλινοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Δανία

e-Ειδήσειςe-ViewΕντυπωσιακοί, ξύλινοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Δανία

H φαντασία και η δημιουργικότητα αναφορικά με τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων διαμορφώνουν ορισμένες φορές πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Αυτό συνέβη και στη Δανία όπου το αρχιτεκτονικό γραφείο Cobe δημιούργησε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με εντυπωσιακή ξύλινη δομή και όμορφη αισθητική.

 Charging stations Denmark

Οι συγκεκριμένοι σταθμοί δημιουργήθηκαν ως μέρος ενός συνολικού δικτύου με 48 σημεία φόρτισης που εκτείνεται σε όλο το μήκος των Σκανδιναβικών αυτοκινητόδρομων.

Η χρήση των φυσικών υλικών, αλλά και το φως της ημέρας που πέφτει πάνω τους συμβάλουν σε μια πολύ διαφορετική αισθητική από ό,τι παρουσιάζουν οι παραδοσιακοί σταθμοί υγρών καυσίμων υπενθυμίζοντας σε κάθε περίπτωση ότι ο κόσμος του ηλεκτρικού αυτοκινήτου συμπορεύεται μια μια φιλική προς το περιβάλλον φιλοσοφία.

Charging stations Denmark

Αν και η μελέτη για την συγκεκριμένη δομή έχει λάβει υπόψιν της τη λειτουργία των πρατηρίων υγρών καυσίμων, αρχιτεκτονική του αναπαριστά στην ουσία τη βιώσιμη φύση της μετακίνησης με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Επιπλέον ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην οροφή του κτίσματος των σταθμών φόρτισης όπου χρησιμοποιείται το “πράσινο” και φυσικά με τη χρήση γρασιδιού και φυτών και ως χρώμα τόσο της ενέργειας όσο και της τεχνολογίας.

Charging Station Denmark 3

Στην ουσία οι σταθμοί φόρτισης θυμίζουν το φιλτράρισμα του φωτός και τον ίσκιο που τα δέντρα μας προσφέρουν κάτι που υπογραμμίζεται από τα θολωτά σημεία και την ένωση τους όπως συμβαίνει με τις συστάδες δέντρων.

Μάλιστα το ξύλο αποτελεί το μόνο οικοδομικό υλικό το οποίο απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα. 

Charing stations from wood

Τέλος έμφαση δόθηκε στο να διαμορφωθεί ένας ευχάριστος χώρος για να περάσει κανείς λίγο χρόνο καθώς είναι γνωστό ότι η φόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος διαρκεί πολύ περισσότερο από ό,τι χρειάζεται για να γεμίσει με βενζίνη ένα συμβατικό όχημα.

Όπως είπαν και οι δημιουργοί ήθελαν να δημιουργήσουν έναν χώρο όπου να μπορούν πέρα από τα οχήματα και οι οδηγοί να “επαναφορτίζουν” τις μπαταρίες τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ